Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Dasha in Nederland

Blog

Dasha in Nederland

Een illustratie en een verhaal geschreven door Dasha, een Oekraïense leerling van ISK Duin en Bollenstreek, waar ze verteld over haar ervaringen in Nederland. 

Ik had nooit gedacht dat ik naar Nederland zou gaan, eerlijk gezegd wist ik niet dat zo’n land bestond. Ik maakte me zorgen om naar dit land te gaan omdat ik de taal niet kende. Toen ik hier net was sprak ik meestal via een vertaler, maar toen ik hier naar school ging begon ik Nederlands te leren. Ik heb nu niet alleen vrienden uit Oekraïne maar ook uit verschillende landen.

Dingen die mij opvielen:

  • In Nederland en Oekraïne merkte ik een ander klimaat qua weer toen ik hier kwam.
  • Reizen met een OV kaart is erg handig.
  • De mensen hier zijn erg aardig. Ze zeggen hallo en willen je helpen.
  • Alles is hier heel dicht bij, je kunt binnen 1 uur al in een andere stad zijn.
  • Het regent voortdurend.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X