Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/D66 /D66 verkiezingsprogramma focust op zorg, klimaat en onderwijs

Blog

D66 verkiezingsprogramma focust op zorg, klimaat en onderwijs

Op woensdag 31 januari bood D66 Katwijk het eerste exemplaar van haar verkiezingsprogramma aan Gerardo van Egmond van het duurzame Rijnsburgse initiatief Indoor Volkstuin.  Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de plannen van D66 voor Katwijk in de komende vier jaar, daarnaast ziet de partij zorg en onderwijs als hoofdthema’s. 

Het verkiezingsprogramma van de partij is voor een groot deel gebaseerd op input van Katwijkers, Valkenburgers en Rijnsburgers. D66 burger-raadslid Lenneke Bosman “In de afgelopen vier jaar zijn we geregeld de straat op gegaan om te horen wat de inwoners van onze gemeente belangrijk vinden. De onderwerpen zorg, onderwijs en duurzaamheid hoorden wij in die gesprekken altijd terugkomen.”

Lenneke was blij het nieuwe programma aan Gerardo van Egmond te overhandigen in de Indoor Volkstuin: “D66 staat voor een groenere gemeente waarin duurzaamheid en innovatief ondernemen hoog in het vaandel staan. De Indoor Volkstuin is daar een mooi voorbeeld van. Gerardo’s initiatief is zowel groen als sociaal en heeft daarnaast een educatief karakter, waar inwoners op verschillende manieren aan kunnen deelnemen. Dat past prima binnen het gedachtegoed van onze partij.”

D66 onderscheidt zich als de progressieve partij van Katwijk door een positieve kijk op de onderwerpen die inwoners het meest raken. Goed onderwijs of goede zorg heeft alles te maken met kansen voor inwoners. D66 vindt dat inwoners zelf invloed moeten kunnen uitoefenen op hoe zij hun leven inhoud en richting geven. Zoveel mogelijk vrije keuze voor de inwoners van Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk vindt D66 van belang.  In de zorg betekent dat meer maatwerk, meer eigen regie en inspraak. Op het gebied van duurzaamheid zet de partij de komende vier jaar in op de energietransitie. Daarnaast zal het speerpunt onderwijs groot op de agenda worden gezet met een nieuwe lokale onderwijsvisie en het investeren in schoolgebouwen, maar ook in culturele initiatieven in de gemeente zoals de bibliotheek, muziek- en sportverenigingen en kunst.

Meer informatie en het programma is te vinden op www.d66katwijk.nl

Door: D66 Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X