Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/D66 /D66 Katwijk: 100 miljoen voor kinderen in Katwijk

Blog

D66 Katwijk: 100 miljoen voor kinderen in Katwijk

De komende tien jaar wordt 100 miljoen euro geïnvesteerd in de schoolgebouwen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. D66 vraagt al zes jaar om een plan om de schoolgebouwen aan te pakken. Daarom zijn we blij dat er eindelijk een goed plan ligt om verouderde schoolgebouwen te vervangen. Er staan 28 schoolgebouwen voor primair onderwijs in de gemeente.

Fractievoorzitter Ralf Boland: ‘Die gebouwen zijn gemiddeld meer dan 50 jaar oud. Het onderwijs is enorm veranderd. Vernieuwend onderwijs geven is soms lastig als je in een verouderd gebouw zit’. Nieuwe gebouwen worden meer flexibel, zodat kan worden ingespeeld op nieuwe onderwijsinzichten. D66 wil daarbij inzetten op integrale kind centra. Dat is een brede school inclusief maatschappelijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld kinderopvang. ‘De school wordt zo het middelpunt van de wijk, waar ook buiten schooltijden gebruik kan worden gemaakt van het gebouw door bijvoorbeeld verenigingen,’ aldus Boland.

Daarnaast zijn veel schoolgebouwen technisch aan het einde van hun levensduur. Boland: ‘We hebben altijd benadrukt dat schoolgebouwen duurzaam moeten zijn, inclusief een goed binnenklimaat. Met gezonde lucht zodat kinderen goed kunnen leren. In het integraal huisvestings plan primair onderwijs zien we dat terug. We hebben het lang geroepen, maar het staat er nu wel in: nieuwe schoolgebouwen worden energieneutraal en krijgen een gezond binnenklimaat.’

Goede samenwerking tussen scholen, gemeente en kinderopvang
Tijdens de raadscommissie op donderdag 30 januari prees Boland de samenwerking tussen schoolbesturen en de gemeente om tot het nieuwe plan te komen. D66 vindt het goed dat de kinderopvang ook heeft mee kunnen praten. Boland: ‘Het heeft best lang geduurd. Maar deze wethouder en de organisatie hebben nu goed werk geleverd.’ D66 is blij dat er geïnvesteerd wordt in de kinderen en de toekomst van de gemeente.

Persbericht D66 Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X