Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Cursus: ‘Leer een kort verhaal schrijven’ in bibliotheek

Blog

Cursus: ‘Leer een kort verhaal schrijven’ in bibliotheek

Hoeveel mensen lopen er niet rond met het idee om een verhaal te schrijven of mee te willen doen aan de Katwijkse schrijfwedstrijd over Vrijheid? En hoeveel mensen hebben dan geen flauw idee hoe je moet beginnen. Voor die mensen is de schrijfcursus ‘Leer een kort verhaal schrijven’ een echte aanrader.

Op vier donderdagavonden in maart (5, 12, 19 en 26 maart van 19.30 tot 22.00 uur) leer je in de Hoofdbibliotheek, onder begeleiding van schrijfdocent Bianca Boer, alles over het schrijven van een verhaal. Doe mee en ontdek dat er ook uit jouw pen een prachtig verhaal kan vloeien.

Schrijfcursus
Onder de titel ‘Leer een kort verhaal schrijven’ behandelt Bianca Boer in vier avonden met de cursisten de belangrijkste verhaalelementen zoals personages en setting, plot, stijl, perspectief en verhaalopbouw. Zelf schrijven is natuurlijk veel leuker dan alleen maar luisteren. Er is dan ook ruimte om je eigen idee van een verhaal te bespreken of Bianca te laten meelezen aan je verhaal in wording. Iedereen die meedoet aan deze cursus haalt er veel schrijftips uit, nieuwe energie en voldoende kennis om dat verhaal nu echt te schrijven.

Over Bianca Boer
Bianca Boer is schrijver, dichter en schrijfdocent. Ze heeft veel ervaring met lesgeven: aan mensen van 4 tot 84 jaar en van beginners tot ver gevorderden. Vorig jaar kwam haar eerste roman uit die de titel Draaidagen kreeg. Draaidagen beschrijft twee verhalen, die van Judith die niet weet wat ze met haar leven moet en die van haar dementerende oma, die oorlogsslachtoffer is en Auschwitz overleefde. Om met oma in contact te komen, gaat Judith spelen in een film over de Tweede Wereldoorlog.

Katwijkse schrijfwedstrijd
Op 3 februari is de Katwijkse schrijfwedstrijd over Vrijheid gestart. Iedereen kan meedoen om een kort verhaal (max 1000 woorden) of een gedicht in te sturen over het thema Vrijheid. Wil je inspiratie opdoen of een zetje in de rug krijgen, dan is deze praktische schrijfcursus ‘Leer een kort verhaal schrijven’ natuurlijk een goede springplank.

Kaartverkoop
Niet twijfelen maar snel aanmelden voor deze leuke schrijfworkshop van vier donderdagavonden: 5, 12, 19 en 26 maart met Bianca Boer. Toegang: € 40,- voor leden en € 50,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop activiteiten, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDEAL.

Persbericht Bibliotheek Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X