Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Cultuurpartners blij met positief raadsbesluit rondom financiering verbouwplannen

Blog

Cultuurpartners blij met positief raadsbesluit rondom financiering verbouwplannen

De cultuurpartners – Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Volksuniversiteit K&O – zijn blij met het raadsbesluit van gisteravond over de financiering van de verbouwplannen van het pand aan het Emmaplein en in de Burgt. “Super! Wat zijn we blij, opgelucht en enorm enthousiast na dit positieve besluit van de gemeente!” reageert Rozemarijn Timmer, directeur van Muziekschool Katwijk, uitgelaten. “We zijn er al zo lang mee bezig en durfden soms bijna niet meer te hopen op een gezamenlijke toekomst, maar hier zijn we dan.”

Jan Klerk, directeur van Bibliotheek Katwijk, deelt de vreugde. “Na jaren discussie over onze toekomst hebben we eindelijk zekerheid. We kunnen nu definitief doorbouwen aan Planck en ons voorbereiden op de fusie en verhuizing. Dit is geweldig nieuws.”

Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en Volksuniversiteit K&O zullen per 1 januari 2025 gefuseerd zijn. Op dat moment werken zij nog vanuit hun eigen locaties. Naar verwachting kan begin 2025 begonnen worden met de werkzaamheden aan het Emmaplein en in de Burgt. De hoop is dat Planck medio 2026 haar intrek kan nemen in de twee nieuwe panden. Planck zal daarnaast ook te vinden zijn in de huidige bibliotheek panden aan de Hoorneslaan en in Het Dorpshuis van Valkenburg.

Planck, wat moeten we ons daar nu bij voorstellen? Melanie van Dijk, manager marketing & communicatie, vertelt: “Planck is er voor iedereen van nul tot 100. Als baby kun je al bij ons terecht voor Muziek op Schoot, grotere kinderen spelen en leren in de Makersplaets of volgen gitaarles en als middelbare scholier of student kom je bij ons werken of studeren. Ontmoet anderen, drink een kop koffie en leer van elkaar. Een workshop kleding maken, viool leren spelen, naar een lezing van je favoriete auteur of ontspannen bij een filmavond. Kan allemaal! Planck is er ook als je ondersteuning nodig hebt. Samen lezen we die brief van de gemeente en leren we je hoe de computer werkt. We staan voor een plek die laagdrempelig en bereikbaar is voor iedereen. De huiskamer van het dorp, als het ware”.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X