Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Culturele workshops Lekker Kunstig, ontdek jouw talent!

Blog

Culturele workshops Lekker Kunstig, ontdek jouw talent!

Ooit wel een rap willen schrijven? Eindelijk eens weten waar dat knopje op je fotocamera nu eigenlijk voor dient? Lekker los gaan met Streetdance en Hip Hop? Voldoende lef voor de theatervloer? Diep in je hart je eigenlijk een DJ voelen. Dit is allemaal mogelijk tijdens de workshopserie Lekker Kunstig!!

De workshops worden gegeven in de jongerencentra van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en zijn speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Aanmelden kan tot 30 september via Factorw.nl/workshopscultuur. Maar wees er snel bij want vol=vol.

Onder de noemer Lekker Kunstig worden er dit najaar diverse culturele workshops georganiseerd. Lekker Kunstig!! is een samenwerking van Factor W, het Voortgezet Onderwijs, de Jongerencentra en cultuurmanagement en heeft als doel alle jongeren de gelegenheid te geven om onder professionele begeleiding op laagdrempelige wijze eens te komen proeven van diverse artistieke disciplines.

Grafitti
Tijdens de workshop graffiti worden de deelnemers meegenomen in de wereld van de tags, throw-ups en pieces. De docenten zullen de deelnemers versteld laten staan wat er met een spuitbus allemaal mogelijk is, van strakke lijnen tot kleurverlopen en glanseffecten. De deelnemers maken een permanent graffitikunstwerk op een muur. Er kan gewerkt worden op schilderdoeken, panelen en stevig karton.

Hip Hop dance
Tijdens deze workshop hiphopdance leren de deelnemers coole moves die men kent uit hiphopvideoclips.De bewegingen bij hiphopdance gaan vloeiend in elkaar over; er wordt gedanst vanuit een flow! De docent begint bij de basis en leert de deelnemers steeds uitgebreidere moves, met eventueel wat grondwerk. Uiteraard wordt er gedanst op hiphopmuziek en krijgen de deelnemers les van een ervaren docent. Uiteindelijk komt de groep tot een choreografie waarmee je iedereen versteld zal doen staan.

Theatersport
Binnen de theatersport draait alles om improvisatie en reflexen. Met zo min mogelijk gegevens gaan de deelnemers scènes spelen, verhalen vertellen. Het verhaal wordt gevormd door de fantasie van de deelnemers. Samen ontdekken ze dat er op het podium geen taboes bestaan en dat schaamte niet nodig is. De workshop theatersport is een interactieve uitvoering, dus stilzitten is er niet bij. Alle deelnemers worden actief betrokken in het programma. Het kernwoord van de workshop is improvisatie.

Rap
Rap is ontstaan in Jamaica en heeft via Amerika inmiddels ook haar weg naar Nederland gevonden. Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïntroduceerd wil worden in de wereld van de taalkunst. Onder begeleiding van een ervaren rapper worden de deelnemers van de workshop Rap uitgedaagd om hun rapkwaliteiten te ontwikkelen en te tonen. Natuurlijk geeft de docent zelf ook een demonstatie.

Streetdance
Tijdens de workshop streetdance worden de deelnemers uitgedaagd om de moves die ze kennen uit videoclips zelf onder de knie te krijgen. Er wordt voornamelijk gedanst op hiphop en R&B muziek. De deelnemers leren enkele basismoves en een korte choreografie.

Fotografie
Veel mensen zouden graag willen weten wat ze allemaal met hun camera kunnen. De workshop fotografie is geschikt voor iedereen die meer uit zijn of haar eigen camera wil halen. Onder begeleiding van een professionele fotograaf gaan de deelnemers de mogelijkheden van hun camera verkennen en aan de hand van korte opdrachten de verschillende functies van de camera uitproberen. Er kan met specifieke opdrachten zoals portretfotografie of tegenlicht gewerkt worden.

DJ Techniek
Om te scratchen is gevoel voor timing, precisie en subtiliteit nodig. Onder begeleiding van een ervaren dj gaan de deelnemers van de workshop dj-techniek aan deze en andere vaardigheden werken. De deelnemers hoeven geen noot te kunnen lezen, maar er wordt wel een beroep gedaan op hun ritmegevoel. Tijdens deze dj-techniekworkshop leren de deelnemers de basistechnieken van het scratchen en gaan zelf ook aan de slag.

De jongerencentra
De workshops vinden plaats in De Boemerang (Katwijk aan den Rijn), De Peuk (Valkenburg), Scum en de Schuit (Katwijk Zee), De Donk (Hoornes- Rijnsoever) en ´t Hok (Rijnsburg). Meer info kunt u vinden op www.factorw/workshopscultuur.

Aanmelden is mogelijk tot 30 september.
Voor het hele programma kun je de flyer bekijken, klik hier. (pdf.)
Klik hier voor het eerdere bericht.

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X