Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/ChristenUnie /CU: ‘Jongeren moeten vroeger de kroeg in’ Blog: Offiettan?

Blog

CU: ‘Jongeren moeten vroeger de kroeg in’ Blog: Offiettan?

Update: Pollfokkers actief, ineens 50 stemmen op ja in nog geen 5 minuten tijd. Kansloos. Poll is aangepast, alleen leden mogen stemmen. Dusss. Game on!
———————————————————————————————————–

Wtf moment van de dag: De ChristenUnie beweert dat de meerderheid (62%) van Katwijk vindt dat Katwijkse jongeren vroeger de kroeg in moeten.

Waar baseren ze dat op?
Op een heusche internetpoll waar welgeteld 124 keer op gestemd is.

Goed. Dan zal het wel waar zijn. 124 stemmen op een bevolking van 70.000 geeft inderdaad een redelijk beeld van de werkelijkheid. Een mooie score. Alleen jammer dat de CU het aantal stemmen niet meldt in het persbericht, alleen de percentages.
Het zij ze vergeven.

Volgens de ChristenUnie leidt vroeger uitgaan ertoe dat er minder ingedronken wordt, er minder overlast is, jongeren eerder naar huis gaan en niet meer de hele nacht doorsnuivenhalen en daardoor  ’s ochtends gezonder en frisser weer opstaan om met een gladgestreken smoelwerk in de kerkbanken plaats te nemen

Win.Win.Win.
Geen speld tussen te krijgen.

Dat dacht de CU dus ook en daarom willen ze de Nieuwe Drank en Horecawet aangrijpen om dit te regelen. Daar ga je met de vrije sluitingstijden op zaterdagnacht.

Of niet?

Alhoewel het er op lijkt dat de CU prima weet hoe de Katwijkse bevolking over het onderwerp denkt, doet jullie mening er ook toe. Gewoon om zeker te weten, zeg maar.

Daarom de poll nog een keer. Zodra de 124 stemmen aangetikt worden zal er een ronkend persbericht de wereld ingeslingerd worden:

[poll id=”20″]

De CU timmert aardig aan de weg de laatste tijd. Na Scum zijn nu de kroegen de klos. Komen er verkiezingen aan ofzo?

Door: Offiettan? 

Ook bloggen voor Kattuk.nl
Mail dan naar info@kattuk.nl

Hieronder het volledige persbericht (via RTVKatwijk):

De ChristenUnie heeft gedurende twee en een halve maand een internet-peiling gehouden onder inwoners van Katwijk om hun mening te horen over het vroeger uitgaan van jongeren. De uitkomst was duidelijk: bijna twee op de drie mensen (62%) vindt dat jongeren eerder moeten uitgaan en dat dit hun gezondheid ten goede komt.

Jongeren gaan in het weekend steeds later uit constateert de Christen Unie. Ook zou een grote groep jongeren zich voor het uitgaan ‘indrinken’ . Dit gebeurt meestal thuis, maar ook op hangplekken in de wijk, op het strand of in de duinen. Indrinken lijkt gewoon te worden in onze samenleving. Het is goedkoop, maar niet zonder gevolgen. Zeker niet voor de ontwikkeling van hun hersenen.

Bij de nieuwe horecawetgeving die hoogstwaarschijnlijk in 2012 ingaat, heeft de gemeente de mogelijkheid om vroeger uitgaan te bevorderen. De ChristenUnie vindt het belangrijk om te weten hoe ouders er over denken en is van mening dat de uitslag van de peiling een steuntje in de rug kan zijn voor raad en college. Ruim 62 procent vindt dat jongeren eerder moeten uitgaan, 33% is het daar niet mee eens en stelt dat de overheid zich daar niet mee moet bemoeien. De rest (5%) maakt het niet uit.

De ChristenUnie verwacht dat door vroeger uit te gaan er minder zal worden ingedronken op plekken waar geen toezicht is. Ook zou het kunnen leiden tot vroeger naar huis gaan, wat belangrijk is voor de fitheid van jongeren, maar ook minder spanning oplevert in het gezin. Veel ouders zien hun kinderen steeds later uitgaan en hebben daar erg veel moeite mee. Als jongeren vroeger uitgaan en vroeger thuis komen wordt er minder drugs gebruikt, want ze hoeven het niet tot ’s morgensvroeg “vol te houden”. Het tegengaan van indrinken kan eveneens bijdragen aan minder overlast op straat.

De ChristenUnie heeft naar aanleiding van deze peiling een redelijk beeld gekregen van hoe burgers denken over het uitgaan van jongeren. De nieuwe Drank- en Horecawet biedt kansen om vroeger uitgaan te bevorderen en de ChristenUnie vindt dat deze kans met beide handen moet worden aangegrepen. In januari vindt het debat in de gemeenteraad plaats.

 

Geschreven door: Offiettan

Comments: 11

 • Vink

  Beantwoorden 23/11/201112:07

  Lachen dit!

 • Madelon

  Beantwoorden 23/11/201112:27

  Mooi hoe een uitspraak wordt gedaan gebaseerd op een poll met maar 124 stemmen:P

 • Arno

  Beantwoorden 23/11/201112:29

  Ter info: In Friesland is een actiegroep van moeders die ook willen dat jongeren vroeger uitgaan, hebben dik 100.000 handtekeningen verzameld;
  http://www.vroegopstap.nl

  Jongeren hebben hun eigen handtekeningenactie https://anti-vroeg-stappen.hyves.nl/

 • Tinkebell

  Beantwoorden 23/11/201112:45

  ze moeten niet zeiken, als ik om 11 uur in de kroeg sta, ga ik nog toch 5 uur door hoor..

 • Arno

  Beantwoorden 23/11/201112:53

  De eerste reacties op Twitter:

  @johanvdzwan
  @kattuknl Het gaat toch prima zo de overlast in het dorp is zwaar verminderd

  @sssabine
  Tuurlijk joh. Gaat de CU weer zeuren. Doe toch normaal. Heerlijk dat katwijk.

 • laafjex

  Beantwoorden 23/11/201113:11

  Nou los van die gare poll van de CU ben ik wel voor het verhaal dat men weer op een normaal tijdstip weggaat.

  Misschien egoistisch,maar ik heb straks geen zin om overhoop te gaan liggen met mijn dochter van 16 die om 1 uur weg gaat, want dan wordt het gezellig.

  Kroegen hoeven niet om 2 uur dicht, maar van 1 tot 6 uur ’s nachts vind ik toch een beetje overdreven

 • Martijn

  Beantwoorden 23/11/201113:32

  Snap het hele probleem niet

 • Vink

  Beantwoorden 23/11/201117:24

  Al die regels hier ineens…

  Top reden waarom ik niet meer uitga in katwijk! Sowieso is er niks leuks voor alternatieve lui (alleen Metalcafe in de Scum op vrijdagavond)

  Maar als het moet zoals de Gristenunie wil hoeft het voor mij ook niet meer!

  Zeikerds!

 • Arno

  Beantwoorden 24/11/201115:45

  Nog wat nabranders via twitter:
  @AriennedeVreugd
  Toch een mooi staaltje factchecken van @kattuknl over de vervroegde uitgaanstijden van de ChristenUnie. Hulde!

  @kayleeheemskerk
  Stemmen! “@kattuknl: CU:’Jongeren moeten vroeger de kroeg in’ Offiettan: ‘Geen vrije sluitingstijden op zaterdagnacht’ kattuk.nl/nN

  @blacktoby
  @kattuknl echt, sluitingstijden katwijk is zo’n enorm succes, WAAROM veranderen?

  Er loopt een stevige discussie bij RTVKatwijk:
  https://nieuws.rtvkatwijk.nl/?p=9262&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jongeren-moeten-vroeger-de-kroeg-in

 • Blunt

  Beantwoorden 25/11/201111:23

  Lachen dit. 124 stemmen op een poll en daar conclusies aan verbinden. Als 77 Katwijkers ergens voor zijn dan is de ChristenUnie dat dus blijkbaar ook. Zo rollen ze bij de CU. Als 77 Katwijkers voor een coffeeshop in Katwijk zijn, is de CU het ook.
  @Kattuk.nl: doe es polletje van maken!

 • Offiettan

  Beantwoorden 25/11/201111:46

  Goh wat verrassend. Er komt hier een hele andere uitslag uit de poll dan bij de Christen Unie. Had ik niet verwacht;)Hoe zou dat toch komen?

  *alvast druk schrijven aan persbericht doet*

  Oh ja @ de pollfokkers, wat zegt Koelman daarvan? Mag dat zomaar? Of wordt het een gevalletje kastijding om je weer op het rechte pad te krijgen. Jullie deugnieten.

Laat een reactie achter

X