Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Creatieve graffitiworkshop voor leerlingen Wellantcollege in ‘t Hok

Blog

Creatieve graffitiworkshop voor leerlingen Wellantcollege in ‘t Hok

Op maandag 19 en dinsdag 20 mei jl. heeft het jongerenwerk van het Welzijnskwartier weer een graffiti workshop gegeven aan leerlingen uit de eerste klassen van het Wellantcollege. De samenwerking tussen het Wellantcollege en jongerencentrum ’t Hok bestaat al jaren. Deze workshop wordt jaarlijks georganiseerd om de leerlingen kennis te laten maken met de jongerencentra en het jongerenwerk.  

 In het zonnetje op de binnenplaats van jongerencentrum ’t Hok kwamen meer dan 120 jongeren samen om hun creatieve geest de vrije loop te laten. Gewapend  met spuitbussen hebben zij hun creaties op kartonnen vellen gespoten de zij na afloop mee konden nemen. Onder leiding van de jongerenwerker Jeroen Lubbers kwamen er hele mooie kunstwerken tot stand.  

Voor  de aanvang van de workshop hadden de leerlingen op school  een schets gemaakt.  Tijdens de workshop kregen ze jongeren uitleg over verschillende technieken die gebruikt kunnen worden. Daarnaast kregen zij uitleg over de straatcultuur waar vanuit deze kunstvorm is ontstaan.

Deze culturele workshop werd mede mogelijk gemaakt door The Art Squad Katwijk (TASK). Dit is het culturele jongerenproject van de combinatiefunctie cultuur van Welzijnskwartier. Meer informatie, foto’s en een overzicht van de activiteiten en workshops van TASK vind je op artsquad.nl 

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X