Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Corona week 52: Recordaantal besmettingen Katwijk

Blog

Corona week 52: Recordaantal besmettingen Katwijk

Totaal 416 positieve tests. 1 op de 5 (20,3%) van de geteste Katwijkers in week 52 testte positief (regio 13,4%)

Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 52

In de week van 21 tot 27 december zijn 20.025 personen getest in de corona teststraten.

Hiervan bleek 13,4% corona te hebben.

In onze teststraten en commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 3.466 personen uit Hollands Midden positief op corona.
Afgelopen week overleden 28 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

Niveau zeer ernstig
Het aantal besmettingen is min of meer gelijk gebleven. Met ruim meer dan 250 besmettingen per dag zitten we in de regio Hollands Midden nog steeds op het niveau ‘zeer ernstig’. Het virus krijgt nog steeds de kans om zich te verspreiden. Op dit moment zien we veel besmettingen binnen zorginstellingen. Precies de plek waar kwetsbaren wonen die het meeste risico lopen op een ernstige verloop van de ziekte en op overlijden. En de plek waar de zorgmedewerkers op hun tandvlees lopen. Help hen, houd je aan de maatregelen.


Grafiek: Positief geteste personen in de regio Hollands Midden per 100.000 inwoners per week

Begin 2021 gezond en wel
Uit onze bron- en contactonderzoeken en ook uit de gedragsonderzoeken blijkt nog steeds dat mensen met klachten toch bij elkaar op bezoek gaan en soms zelfs gaan werken. We houden, samen met onze collega’s in de zorg, ons hart vast: heeft het virus met Kerst de kans gekregen om zich verder te verspreiden en wat betekent dit voor de jaarwisseling? Heb je klachten zoals bijvoorbeeld een loopneus of een kuchje, adviseren we je met klem te gaan testen, niet op bezoek te gaan en ook geen bezoek te ontvangen. Zorg dat je een ander niet besmet. Iedereen wil 2021 goed beginnen, jij toch ook?

Voor de jaarwisseling nog even laten testen

Met klachten staan we altijd voor je klaar
Voor de kerstdagen wilden veel mensen zich laten testen. Een goede gedachte, als je klachten hebt dan wil je het risico niet nemen om met de feestdagen anderen te besmetten. Ook voor de jaarwisseling staan we in onze teststraten voor je klaar. Maar pas op, een negatieve uitslag (geen corona) betekent nog steeds dat je je aan de maatregelen moet houden. Het geeft geen garantie voor de dag/ dagen erna. Het blijft van belang om anderhalve meter afstand te houden, veelvuldig je handen te wassen en visite te beperken.

Zonder klachten testen kan alleen op uitnodiging
Heb je geen klachten en wil je je laten testen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Het wordt door ons wel geadviseerd als je contact hebt gehad met een besmet persoon. Je wordt dan uitgenodigd door de GGD om je na 5 dagen na het contact te laten testen of je krijgt een melding van de CoronaMelder app.  Zo kunnen we er als GGD voor zorgen dat je met de juiste test getest worden. Dit moet namelijk de meest gevoelige PCR-test zijn en niet een zogenoemde sneltest.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in uw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X