Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Corona: Prikken zonder afspraak

Blog

Corona: Prikken zonder afspraak

Ben je nog niet gevaccineerd maar wil je wel een coronaprik? Dan kun je ook  zonder afspraak binnenlopen op de corona vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden. Als je prikangst hebt en daarom nog niet langsgekomen bent voor een prik, weet dat we je kunnen helpen. Zo hopen we nog meer mensen te vaccineren en te beschermen tegen corona.

Loop binnen voor een prik
Je kunt je zonder afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat kan op onze vaste vaccinatielocaties en in de prikbussen. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom.

In de prikbussen in Katwijk, Hillegom, Warmond, Lisse, Lekkerkerk en Bodegraven hebben we tot en met week 34 bijna 2.000 prikken gezet! Deze week staan we voor het eerst met een prikbus in Oegstgeest, Roelofarendsveen, Leiden-Noord en Schoonhoven. Volgende week staan we op woensdag 8 september voor het eerst in Reeuwijk, donderdag 9 september in Noordwijk en op vrijdag 10 september in Voorhout.

Kijk op www.ggdhm.nl/vacinatielocaties-corona voor de actuele standplaatsen en tijden.

Heb je prikangst? Laat ons je helpen.
Weet dat je niet de enige bent met prikangst. Op ons speciale spreekuur krijg je extra begeleiding door zeer ervaren medewerkers en wordt er meer tijd voor je genomen.

Je kunt iedere maandagochtend in Leiden op de Parmentierweg en op woensdag- en vrijdagochtend in Gouda op de Thorbeckelaan terecht.

Bel voor  een afspraak naar 085-078 28 78. Kijk voor andere tips om grip te krijgen op je prikangst op www.ikhebprikangst.nl.

Laat je gratis testen voor je op reis gaat
Je kan je laten testen voordat je op vakantie gaat door een afspraak te maken op www.testenvoorjereis.nl. Reizigers kunnen zich gratis laten testen tot eind september.

Tot 1 september kon dat ook bij de GGD. Vanaf 1 september niet meer. Er is landelijk meer dan genoeg testcapaciteit beschikbaar bij andere aanbieders van coronatesten. De GGD kan zich dan weer meer richten op het testen van mensen die klachten hebben of in contact zijn geweest met een besmettelijk persoon.

Zelftesten voorkomen verdere verspreiding van het coronavirus
Een zelftest doe je voor de zekerheid, om te testen of je corona hebt. Je doet een zelftest thuis, voordat je naar een plek gaat waar veel mensen bij elkaar komen. Bij een positieve zelftest moet je je altijd opnieuw laten testen bij de GGD met een PCR-test. Een zelftest doe je alleen als je geen klachten hebt. Heb je wel klachten zoals koorts, benauwdheid, verkoudheid en smaak- of reukverlies, of was je in de buurt van iemand met corona? Laat je dan meteen testen bij de GGD met een PCR-test. Dat geldt ook voor mensen die in thuisquarantaine zitten en zich op dag 5 willen laten testen. Of voor mensen die terugkomen van vakantie uit een (hoog)risicogebied.

In de maand augustus hebben 8 miljoen huishoudens een brief thuisgestuurd gekregen waarmee je kosteloos twee zelftesten kunt bestellen, zodat je kan kennismaken met zelftesten. Bestel en gebruik de testen.

Door zelftesten voorkomen we verspreiding van het virus. Zo bleek uit de landelijke cijfers van half augustus dat de helft van de mensen met een positieve testuitslag bij de GGD zich vooraf thuis getest hadden met een zelftest.

Weekcijfers
Afgelopen week testte GGD Hollands Midden 6.566 inwoners uit onze regio in de teststraten. Van die mensen testte 11.3% positief.

In totaal testten 774 personen uit Hollands Midden positief op corona. Er zijn afgelopen week twee personen aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Tot en met week 34 zijn 497.519 inwoners één keer door de GGD gevaccineerd (69,9% van alle inwoners van 12 jaar en ouder). In totaal zijn nu 451.899 mensen uit de regio volledig gevaccineerd (63,5% van alle inwoners van 12 jaar en ouder). In deze cijfers zijn de vaccinaties die door huisartsen/ zorginstellingen/ ziekenhuizen zijn gezet niet opgenomen. De werkelijke vaccinatiegraad ligt dus hoger.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X