Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Corona Lockdown: Zorg voor jezelf en elkaar

Blog

Corona Lockdown: Zorg voor jezelf en elkaar

Via: www.katwijk.nl

Het kabinet heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de scholen voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs, kinderopvangcentra, horeca en sportverenigingen sluiten tot tenminste maandag 6 april om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk tegen te gaan.

Burgemeester Visser: “De verdere maatregelen die genomen zijn, hebben een enorme impact. Kinderen kunnen de komende drie weken niet naar school of naar de opvang. Eet- en drinkgelegenheden en sportclubs moeten de deuren sluiten en bovendien wordt gevraagd fysiek afstand van elkaar te houden. Dit raakt ieder van ons.  

De maatregelen zijn ingrijpend, maar wij rekenen op uw begrip en hopen dat u het hoofd koel weet te houden. De scholen en kinderdagverblijven blijven open voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg, politie of het openbaar vervoer. Winkels zorgen voor voldoende bevoorrading. Hamsteren is echt niet nodig. Laten we er met elkaar voor zorgen dat er voor iedereen voldoende producten in de winkels beschikbaar blijven.

De komende weken hebben invloed op het leven van iedereen. Het is onwerkelijk en misschien ook spannend. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit met elkaar aan kunnen. Houdt u zich alstublieft aan de regels en let daarnaast op elkaar. Vooral ouderen en kwetsbare personen in onze omgeving kunnen hulp nodig hebben. Ik ken onze inwoners inmiddels goed genoeg om te weten dat u naar elkaar om zult kijken. Daar dank ik u voor.”

U heeft ongetwijfeld allerlei praktische vragen. RIVMGGD, de scholen en de gemeente doen er alles aan u zo goed mogelijk te informeren. Via deze websites kunt u veel antwoorden vinden.

Hier vind u de aanvullende maatregelen die zijn gebaseerd op advies van het RIVM.

Geschreven door:   Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X