Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Corona: Besmettingen in Katwijk blijven hoog

Blog

Corona: Besmettingen in Katwijk blijven hoog

343 nieuwe corona besmettingen in Week 1. Gemeente roept op om zoveel mogelijk thuis te blijven

Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Het aantal besmettingen daalt iets, maar helaas blijven de besmettingscijfers in de gemeente Katwijk hoger dan in omliggende gemeenten. Om het aantal besmettingen terug te dringen, moeten we, met de vaccinatie in het vooruitzicht, nog even volhouden. Des te sneller kunnen we het normale leven weer oppakken.

Blijf zo veel mogelijk thuis
Als we het aantal besmettingen in Katwijk naar beneden willen krijgen, moeten we proberen zo veel mogelijk thuis te blijven en is het heel belangrijk dat we onze sociale contacten beperken. De sterke sociale banden en de trouwe familiebezoeken, zoals wij die in Katwijk kennen, kunnen namelijk een rol spelen bij de hoge besmettingsgraad in onze gemeente. Burgemeester Visser: “In Katwijk zorgen we voor elkaar en kijken we naar elkaar om. Dat zijn waardevolle eigenschappen. Alleen in deze coronatijd is het beter om het op afstand te doen. Laten we andere manieren vinden om elkaar te spreken zonder fysiek elkaars gezelschap op te zoeken. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt, kun je anderen besmetten. En dat kan grote gevolgen hebben.”

Beperk bezoek en ga alleen
Om elkaar weer vrij te kunnen ontmoeten, is het raadzaam te wachten tot zoveel mogelijk mensen zijn ingeënt met het coronavaccin. Tot die tijd moeten we er met elkaar voor zorgen dat het aantal besmettingen verder daalt. Blijf daarom zoveel mogelijk thuis. Als u toch op bezoek gaat, ga dan alleen, was goed de handen, draag een mondkapje en houd 1,5 meter afstand. Alleen zo kunnen we het coronavirus bestrijden.

Persbericht Gemeente Katwijk

Dashboardthemas – Corona – Katwijk (eengezonderhollandsmidden.nl).

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X