Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Corona: 339 nieuwe besmettingen Katwijk in Week 45

Blog

Corona: 339 nieuwe besmettingen Katwijk in Week 45

Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 45

In de week van 2 november zijn 11064 personen getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 15,5% positief, opnieuw een daling in vergelijking met vorige week. Het is belangrijk je aan de maatregelen te houden en het aantal ontmoetingen te beperken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

De cijfers
In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg-; verzorgingshuizen samen testten 2408 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 18 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

Snel terecht voor een test
De GGD Hollands Midden ziet het aantal testaanvragen flink teruglopen. De wachttijd voor zowel het inplannen van een test als het wachten op de uitslag is hierdoor gedaald. Voor een testafspraak kun je gemiddeld binnen acht uur terecht. Na de test duurt het ongeveer vijftien uur voor je de uitslag ontvangt. Het hele proces van het maken van de testafspraak tot de uitslag duurt daarmee gemiddeld 23 uur.

Sneltest ontslaat je niet van quarantaineplicht
Als je negatief getest bent op corona is dat vaak goed nieuws. Toch zegt een negatieve uitslag niet altijd alles. De regel is dat je tien dagen in quarantaine moet als je in nauw contact bent geweest met iemand die corona heeft. Wij horen steeds vaker dat mensen al na bijvoorbeeld drie dagen uit quarantaine gaan omdat ze negatief getest zijn met een sneltest. Dat kan niet.

Het is heel belangrijk dat je tien dagen in thuisquarantaine blijft. Je kan in de tien dagen na het laatste contact met de besmettelijk persoon namelijk nog ziek worden. Dat kan dus ook pas op dag negen of tien. Als je ziek wordt, ben je twee dagen voordat de klachten beginnen al besmettelijk. Door thuis te blijven is de kans klein dat je andere mensen besmet als blijkt dat je zelf ook corona hebt. Het is daarom erg belangrijk dat je de quarantaineperiode gewoon afmaakt.

Regels sneltesten
Er zijn steeds meer snelteststraten in Hollands Midden. Erg handig als je een snelle testuitslag nodig hebt. Hoewel een heel aantal snelteststraten zich goed aan de regels houdt, zijn er helaas nog steeds snelteststraten die dat niet doen. Hoe herken je een goede snelteststraat?

Snelteststraten moeten aan een aantal regels voldoen. Zo moet er gebruik gemaakt worden van een van de vijf gevalideerde sneltesten. Ook moet de test zijn afgenomen onder toezicht van een BIG-geregistreerde arts. Check daarom altijd of een snelteststraat voldoet aan deze eisen. Het overzicht van deze eisen is afgelopen week gepubliceerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X