Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona1 /Corona: 133 nieuwe besmettingen Katwijk in Week 47

Blog

Corona: 133 nieuwe besmettingen Katwijk in Week 47

Verspreiding corona in de regio Hollands Midden week 47

In de week van 16 tot 2 november zijn 12098 personen getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 13,4% positief, een lichte daling in vergelijking met vorige week. In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen testten 1961 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 23 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

Testen zonder klachten
Vanaf 1 december kunnen mensen zonder klachten die in quarantaine zitten zich vanaf dag vijf laten testen. Bij een negatieve uitslag mag je weer uit quarantaine. Er zijn twee groepen mensen die in aanmerking komen voor een test zonder klachten. Mensen die een melding hebben ontvangen van de CoronaMelder en/of mensen die langer dan vijftien minuten op minder dan anderhalve meter zijn geweest van een coronapatiënt.

Cruciaal is dat deze mensen getest worden met een PCR-test. Sneltesten zijn niet geschikt. Sneltesten zijn namelijk alleen betrouwbaar bij klachten. Als commerciële teststraten toch een sneltest aanbieden aan mensen zonder klachten voor het opheffen van de quarantaine, is de uitslag van die test vals. Door onterecht uit quarantaine te gaan kan je anderen besmetten met alle mogelijke gevolgen van dien.

Clusters
Gezien het grote aantal besmettingen in de regio meldt de GGD sinds een tijdje geen clusters meer. Dit omdat een cluster, drie of meer besmettingen verbonden aan een locatie en tijd, niet zoveel zegt op deze aantallen. De GGD merkt dat er veel vragen en opvattingen zijn over de rol die clusters spelen in de verspreiding van corona. Omdat het aantal besmettingen in de regio maar licht daalt, is het belangrijk inzicht te geven waar de meeste besmettingen plaatsvinden.

In de regio Hollands Midden zijn er op dit moment 219 clusters. Van alle besmettingen in onze regio is 20% te wijden aan clusters binnen bedrijven, scholen en instellingen. De overige 80% komt door besmettingen in de privésfeer. Het is dus erg belangrijk je aan de maateregelen te houden als je bezoek ontvangt en als je op bezoek gaat. Gezien de aankomende feestdagen drukt de GGD iedereen op het hart goed op te letten. Heb je klachten? Ontvang dan geen bezoek en ga ook niet op bezoek. Houd je aan de anderhalve meter afstand en was vaak je handen.

Zet de CoronaMelder uit in de teststraat
De CoronaMelder-app gaat regelmatig onterecht af bij mensen die in een coronateststraat zijn geweest. Als mensen staan te wachten in een wachtruimte, staan ze soms vlak bij een muur waarachter iemand anders staat te wachten in een andere ruimte. De app denkt dan dat die mensen in nauw contact met elkaar zijn geweest. In werkelijkheid bevond de persoon zich in een andere ruimte.

Als je een melding van de app krijgt moet je tien dagen in quarantaine en je bij klachten laten testen. Doordat de app in de teststraten soms een onterechte melding afgeeft, gaan mensen in quarantaine terwijl dit eigenlijk niet hoeft. Omdat dit te voorkomen en omdat de veiligheid gewaarborgd is in de testlocaties, vragen wij je de CoronaMelder uit te zetten als jij je laat testen. Zo hoef je niet onnodig in quarantaine. Je kan de CoronaMelder uitzetten door tijdelijk je bluetooth uit te zetten. Nadat je klaar bent in de teststraat zet je de bluetooth weer aan. De app wordt dan automatisch weer actief.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X