Mixtape.

Nieuw!

Blog

YOLO!

Afgelopen donderdag was ik ziek. En ik droeg het als een man. Dat is te vergelijken met een bevalling van de vrouw. Vervuld met zelfmedelijden fietste ik vervroegt uit mijn werk, om vervolgens neer te ploffen op een bank. Diezelfde bank leefde mee met mij, en gaf me rust. Rust die ik nodig had om alles te verwerken. Er werd tegen mij gezegd dat het logisch zou zijn dat ik ziek was. Het was immers koud, en dat is moordend voor je weerstand.

Ik vraag me af of het niet iets anders was. Deze weken heb ik me namelijk verbaasd over onze medemens. Regelmatig hoor en lees ik dingen waar ik van schrik, zo ook afgelopen tijd. Te beginnen met YOLO. Kent u dat? YOLO is voor menig persoon zonder enige vorm van ambitie een vrijbrief om dingen te doen die ze normaal niet zouden doen. Het zegt u nog steeds niks? Het betekend:’’You Only Live Once’’. De term zelf is weinig speciaal, maar toen een Amerikaanse artiest het op shirtjes begon te zetten was het opeens een hype. Massahysterie. Verschrikkelijk.

Zo was de laatste ook Sylvie met haar Raf in het nieuws. Wederom super interessant! Rafael heeft haar geslagen. Verschrikkelijk natuurlijk. Je kan tegenwoordig als bekende Nederlander niet eens meer je vriendin slaan. Weinig mensen deelde mijn mening en vonden het belachelijk. Sterker nog, ze vonden het jammer dat die mensen uit elkaar zijn. Maar och, You Only Live Once. Ook met dit nieuwsfeitje sprongen we er weer met z’n alle bovenop. Massahysterie. Verschrikkelijk.

Justin Bieber heeft geblowd. Z’n fans vonden het niet kunnen. Op een forum werd een grap verzonnen. Het forum zette fake-twitteraccounts op, daarop was te zien dat mensen zich sneden omdat ze het niet eens waren met het jointje van Bieber. Vervolgens waren er ‘Beliebers’ die zich daadwerkelijk in de armen sneden voor het zangertje. Super pijnlijk, althans, in de meest letterlijke zin dan. Sommige mensen vonden het belachelijk en ziekelijk dat zo’n grap werd opgezet. Mij lijkt het echter een moderne vorm van natuurlijke selectie. Massahysterie. Verschrikkelijk.

Momenteel ben ik weer aan het uitzieken. Mijn lichaam is weer hersteld na het gedrag van sommige mensen. Mijn weerstand is beter geworden, maar ik wil jullie wat vragen. Stop met het kopiëren van andermans ideetje, stop met iemand nadoen, stop met die massahysterie. Begin met hetgeen we nadenken noemen, voor velen waarschijnlijk heel lastig, maar ik heb er vertrouwen in. Het is immers nooit te laat voor goede voornemens. Je hebt nu de kans om het te doen! YOLO!

Geschreven door: Redactie

Comments: 2

 • Laurens

  Beantwoorden 14/01/201321:29

  ”Stop met het kopiëren van andermans ideetje, stop met iemand nadoen, stop met die massahysterie.”

  Gelukkig zijn er nog mensen met verstand op deze wereld!!!!

 • Aagje

  Beantwoorden 17/01/201314:53

  Is cabaretier-tekstjes/blogs schrijven ook niet YOLO eigenlijk? 🙂

  Everybody is a critic nowadays…

Laat een reactie achter

X