Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: WTF is up met GroenLinks!? Door: Niels Appelo

Blog

Column: WTF is up met GroenLinks!? Door: Niels Appelo

Eerder verschenen op www.nielsvandedag.nl

GroenLinks en haar bestuur.

Het debacle-Sap heeft een langere geschiedenis dan vandaag. In de verkiezingsnacht gaf ze al aan te blijven als fractievoorzitter. Ook na de nederlaag. Gejuich in de zaal. Het sleepte zich voort: zou zij nog wel de politieke leider kunnen zijn van GroenLinks? De media doken er op. Zo gaat dat. Ze zat een avond bij Pauw en Witteman.

Ondertussen gaat het werk gewoon door. De nieuwe Kamer werd geïnstalleerd met Sap als fractievoorzitter. Zonder Tofik Dibi overigens, want die had in een uiterste poging Sap naar de kroon te steken vóór de verkiezingen, plek tien op de kieslijst toegewezen gekregen. Jammer voor hem. Dit liet het partijbestuur uiteraard allemaal gebeuren. Het bestuur. Van de partij. Bestuur!

De media blijven er bovenop zitten. Logisch. Dat is hun werk. NRC Handelsblad kopt vanmiddag dus dat de positie van Sap onhoudbaar is geworden. SCOOP! Andere nieuwsmedia nemen het over. Twitter ontploft.

In die scoop vertelt de partijvoorzitster van GroenLinks, Heleen Weening, aan journalisten NRC dat zij ‘praat over alles’. Ook over de positie van Sap. Dolk. Rug. Terwijl ze niet lang geleden met de ‘partijtop’ verheugd waren dat Sap de fractie zou blijven leiden. Met zin in de toekomst. Twitter ontploft meer.

Stel je voor dat iemand je iets vraagt over een collega van je. Je weet dat diegene erg slecht is in het bewaren van geheimen. Je bent op je hoede. ‘Vind je dat je collega goed functioneert?’ en ‘gaat het samenwerken goed met je collega op werk?’ zijn de vragen die je krijgt. Dan let je op wat je zegt. Als fatsoenlijk mens met een stel hersens ga je niet je collega zwart staan maken. Zeker niet tegen iemand die geen geheimen kan bewaren. Juist niet in een gesprek met iemand wiens werk het is de dingen die jij zegt op te schrijven. Ook al vind je dat je collega er niets van bakt, een onbenul is, een debiel, een volslagen malloot, krankjorum, je bespreekt dat eerst met die collega. ‘Joh, misschien is het beter als wij op verschillende afdelingen gaan zitten’, ‘voel je je hier wel prettig’, ‘misschien beter dat je vertrekt’. Zoiets.

Het tegenovergestelde dus van wat mevrouw Weening deed. Ik ben geen lid en stem geen GroenLinks, maar deze actie van een partijvoorzitter maakt me boos. Hoe kan het dat een volwassen vrouw zoiets doet? Waarom iemand en public kapotmaken? Waarom niet in een functioneringsgesprek met de zogenoemde partij’top’. Top. Flop is het. Treurig. Alle politieke afwegingen negeer ik hier. Dit doe je niet. Zo help je je partij naar de klote. En mensen. Wat moet je nu met GroenLinks? In ieder geval die partijvoorzitter wegbonjouren. En nooit meer terugkomen. Onbeschoft mens. Succes GroenLinks. Mijn deelname.

Door: Niels Appelo

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X