Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: Valentijnsdag

Blog

Column: Valentijnsdag

De azijn zeikerds die we onze medemens noemen hadden weer iets te klagen. Door het aanhoudende geklaag ontstonden er rimpels, en in die rimpels kon men de boodschap in braille aflezen. Ze vonden Valentijnsdag stom. Klinkt niet heel raar, het feest is immers vernoemd naar twee christelijke martelaren. Ze vinden het een commercieel feest, groot gemaakt door de marketing, een lelijk feest. Maar ik ervaar dit anders.

 

Elk jaar schrijf ik een brief, een raadselachtige brief met een zwoele ondertoon. Ik laat de  geadresseerde lezen dat ik haar al jaren volg en bemin. Deze brief stel ik verdekt op in een rood gekleurd boeket. Dit alles laat ik bezorgen bij mijn buurvrouw. Ze is 63, alleenstaand, werkloos, ze zingt mee met Jan Smit, kijkt elke dag naar lingo en de enige die haar trouw blijft is haar labrador Bob. De schat heeft de uitstraling van een kapotte step; vertrapt en onnodig. Haar seksleven is al jaren zoek en ook is verder vertier uitgesloten in haar eenzame leventje. De rozen die ik haar geef staan minimaal 3 maanden op tafel. Te verwelken. Het geeft haar saaie leventje enige kleur. Deze vrouw verdient een bos bloemen. Puur uit medelijden.

Mensen die Valentijn commercieel vinden hebben geen idee wat er speelt. Valentijn  is het enige in deze barre tijd wat men nog bindt. In de ban van materialisme verliezen we elke vorm van contact met onze medemens. Dus, volgend jaar pakken we het anders aan.

 

14 Februari 2014 wordt een historische dag. Sterker nog, 2014 wordt een historisch jaar. Volgend jaar vieren we Valentijnsjaar. We proberen normaal te doen, we doen gewoon even lief voor elkaar, een jaar lang. Behalve op 14 februari. Dit is de dag dat we elkaar weer mogen uitschelden, die dag is het verboden om elkaar te begroeten. In plaats van een roos, krijg je een baksteen door je ruit, het romantische gedicht wordt vervangen voor een kogelbrief en het romantische diner wordt ingeruild voor water en brood. Misschien hebben we dan door dat we al die jaren raar bezig zijn geweest. Dus volgend jaar doe ik een heel jaar aardig tegen mijn buurvrouw, behalve op 14 februari, dan steek ik haar hond in de brand. 364 Dagen nors zijn wordt niet gecompenseerd door 24 uur aardig doen, misschien andersom wel?

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X