Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: The Boulevard Bid. Door: Niels Appelo

Blog

Column: The Boulevard Bid. Door: Niels Appelo

Ingezonden column van @NielsAppelo.

Eerder verschenen op de jongerenpagina gisteren in de Katwijksche Post en op zijn blog:
Niels van de Dag.

Geef jonge ondernemers in Katwijk een kans! Een échte kans.

Na jarenlange verpaupering is het meest afzichtelijke gebouw van Katwijk eindelijk een ander lot beschoren. En daarmee de gehele Boulevard. Tegen de vlakte. Weg ermee.

Voormalig Hotel Riche is gekocht door de Gemeente Katwijk. Dat is goed nieuws. De vieze vlek op onze steeds mooier wordende Boulevard wordt weggewassen. Er is uitzicht op een schone lei.

‘Wat er in de toekomst op deze plek komt is nog onduidelijk’, luidt het persbericht. ‘Deze plek’ heeft een horecabestemming, zo lijkt het. Maar wat? Een hotel? Appartementen boven en enkel een café of eetgelegenheid op de begane grond? Als de bestuurders het echt nog niet weten, heb ik wel een idee. Ik zie mogelijkheden voor jong ondernemerschap in de nieuwe blikvanger van de Wurft.

Helaas is de kans dat Hotel Riche bij een van de gevestigde monopolie spelende imperialisten terechtkomt te groot. De kansen voor kleine jongere ondernemers zijn nihil. Dat kan anders.

Een tijd is krampachtig vastgehouden aan een ‘gezellig klein’ gevoel en dorpse uitstraling van Katwijk. Dat vale deken begint er nu van af te vallen. Katwijk wordt volwassener. Een dorp met een gezellige klein-stadse indruk. Er is veel te doen, te zien, te beleven en jonge ondernemers grijpen sporadisch hun kans.

Het meest sprekende voorbeeld is het nieuwe ‘Koffiebar Sjaan’ in de Dwarsstraat. Een jongedame, Sjaan of Jeanette dus, heeft een klein barretje geopend waar je simpele broodjes en zoetigheden kunt eten en goede koffie kunt drinken. Dat klinkt mij slim en vernieuwend in de oren.

Schrijf voor de nieuwe bestemming van Riche een bid uit. Laat die jongeren maar komen met hun innovatieve horeca-ideeën. Ga met ze om tafel en geef ze een kans. Begeleid ze. Wees verbaasd en steun ze als ze met een innovatief en uitvoerbaar plan komen. Lees de les wanneer nodig. Dit is een kans. Katwijk vernieuwt. Hierbij een gratis idee. The Boulevard Bid. Ik doe mee.

Door: Niels Appelo 

Heb jij een goed en uitvoerbaar idee?
Laat het weten in de comments!

Van de redactie:
Wat achtergrondinfo, voordat je met te wilde, onuitvoerbare, plannen komt.
In de periode voor de leegstand en verpaupering was in het pand DJ Cafe Scoobies gevestigd. De toenmalige ondernemer kreeg, ondanks een gewonnen rechtszaak,  geen vergunning van de Gemeente Katwijk voor de exploitatie van een kelderdisco in dit pand.

HIER (.pdf) de brief (mei 2006) van de ondernemer aan het College en de raadsleden, waarin hij zijn beklag doet. Heeft niks geholpen. Hij heeft er uiteindelijk de brui aan gegeven met de leegstand en later verpaupering tot gevolg. De verpaupering op deze toplocatie was de gemeente een dusdanig doorn in het oog dat Katwijk onlangs heeft besloten het pand voor 3,51 miljoen euro te kopen.

Jouw column op Kattuk.nl?
Mail m naar info@kattuk.nl!

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Laat een reactie achter

X