Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: HVJ

Blog

Column: HVJ

Wij leven in een prachtig land. Een liefdevol land, waarin plaats is voor relaties. Nederland is daar ook een prima decor voor. De robuuste jongeman haalt zijn meisje op, en in het geheim vertrekken ze vervolgens naar een plek waar ze kunnen genieten van de ondergaande zon.  En daar speelt het sprookje zich verder af. Klinkt als een prachtig scenario. Maar helaas, tijden veranderen.

Ik wil niet ouderwets overkomen, maar tegenwoordig wordt liefde gezien als verkering. Verkering Anno 2013 is niets meer dan een meisje van 14 waarin je je auto kunt parkeren, verkering anno 2013 is een te strakke broek, die om de beentjes van het meisje zweeft. 90% van de desbetreffende meisjes hebben namelijk het figuur van een lucifer. Het hoort simpelweg niet. Je zit in de testfase. Ook ik heb het cliché vaak gehoord: ‘’Niets is mooier dan prille liefde’’. Helaas twijfel ik daar sinds kort aan. Hoe iedereen zijn  liefdesleven inkleurt mag diegene 100% zelf weten. Zo makkelijk ben ik dan ook wel weer. Maar elke dag wordt mijn twitter timeline vol geëjaculeerd met liefdesbetuigingen. Mensen die elkaar 4 weken kennen zeggen van elkaar te houden. Het liefst in afgekorte vorm.  HVJ. De H staat inmiddels niet meer voor houden van, maar voor hijgen voor.

Deze stelletjes wensen elkaar elke dag een fijne nachtrust. Niet erg. Maar via twitter, dus verschrikkelijk. Dit wordt echter zo volhardend gedaan dat ik ondertussen precies in mijn hoofd heb wanneer iedereen gaat slapen.

Dagelijks zie ik het voorbij komen. De Sjonnies en Anita’s houden van elkaar. Kwijlend achter je laptop een romantische tweet sturen. Heel de wereld is immers geïnteresseerd in jouw liefdesleven.

Maar wij kunnen iets doen mensen. We leren het deze mensen af! Het is namelijk pure onzekerheid. Het is dan al een kut relatie. Wanneer jouw puberende vriendinnetje met haar gelakte nagels het aan moet horen dat ze geliefd is, verdient ze dat niet. Wanneer iemand via twitter laat weten dat hij van iemand houdt, spreek een datum met hem af. Ongeveer 5/6 maanden na de tweet. Vertel tegen diegene dat zijn relatie dan kapot is. Hij zal het niet meteen geloven, maar na een klein halfjaar begin je je geloofwaardigheid terug te winnen. Op een gegeven moment zijn dus alle tienerrelaties kapot, en hebben wij gewonnen! Klasse. Ik hou van jullie.

Geschreven door: Redactie

Comments: 4

 • Ariënne

  Beantwoorden 05/02/201310:28

  Deze parel kwam ik vandaag toevallig tegen op Twitter en moest meteen aan jouw column denken:

  “hey liefje, je maakt me zo gelukkig. My proud! ik hou van je. kuss Daphne 080113. ♡”

 • BartDeVreugd

  Beantwoorden 05/02/201310:47

  :'(

 • BartDeVreugd

  Beantwoorden 05/02/201310:52

  Maar aan de andere kant; ze hebben wel al bijna een maand!

 • arjanouwehand

  Beantwoorden 05/02/201316:21

  ik doe dat ook:P dus wat?

Laat een reactie achter

X