Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: Films op TV? Een volmondig NEE! Door: Wim Masmeijer

Blog

Column: Films op TV? Een volmondig NEE! Door: Wim Masmeijer

En alweer een column op Kattuk.nl. Dit keer van Wim Masmeijer.

Ook een column schrijven?
Mail je bijdrage naar info@kattuk.nl 

Kom dr maar in, Wim…..

Ik ben een filmliefhebber. Ik mag mij graag laten meeslepen in een aangrijpend verhaal maar ook onderuitgezakt op de bank met een heerlijk no-nonsense actiefilm kan mij bekoren. Uiteraard ben ik lid van Film1 en bekijk ik regelmatig een DVD.

En soms heel soms bekijk ik een film op televisie.

Ik trap er niet meer in…

Natuurlijk is het allang bekend dat commerciële oproepen om de haverklap films afkappen voor de hun talloze reclameboodschappen. Ik ben er inmiddels gewend als ik midden in een film zit er snel weer uitgerukt te worden door Harry van Sunweb of de krultang van Essent.

SBS6 is wat mij betreft de uber-verkrachter van films op TV. Films van 90 minuten worden uitgerekt tot een 2,5 uur durende ervaring. Duren de films langer dan 2 uur, ach dan stoppen we er toch Hart van Nederland tussen. Nederland moet natuurlijk wel op de hoogte blijven dat de kippen van boer Krelis van de leg zijn.

Moet Gerard Joling weer een geplagieerde natte wind presenteren dan laten ze natuurlijk veelvuldig door beeld verschijnen. Het liefst tijdens een dramatische sterfscene.

Bepaalde scènes van Gladiator werden gewoon rücksichtslos eruit geknipt. Een film van 150 minuten wordt natuurlijk nachtwerk bij SBS6.

Maar het grootste mes is in mijn rug gestoken door een vijand die ik niet had verwacht. De publieke omroep….

Afgelopen donderdag zond de VPRO de prachtige film The Wrestler uit met een geweldige Mickey Rourke. Ik had deze film al eerder gezien, maar als iets lekker smaakt, dan wil ik hier zeker nogmaals van genieten.

Heerlijk een film zonder onderbrekingen, waren mijn gedachten. Ik verheugde me al op het slot van de film met als eindgeneriek het prachtige nummer “The Wrestler” van Bruce Springsteen.

Tijdens de eindsprong van Randy The Ram werd deze emotionele scene al ontsierd door groot in beeld het volgende programma aan te kondigen. Toen voelde ik de zware onweersbui al hangen..

Het beeld ging op zwart en de reclame startte. Bruce met “Have you ever seen a one trick pony in the field so happy and free….” werd ons onthouden.

Wanneer leren omroepen nou eens dat ook een aftiteling en slotmuziek een wezenlijk onderdeel van de filmervaring zijn.

Mijn antwoord op de vraag films op TV? Een volmondig NEE

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 3

 • Vink

  Beantwoorden 14/01/201316:14

  Ik ben het met je eens. De reden dat ik niet minder tv ben gaan kijken komt door al dat reclame wat ertussen komt. Erg vervelend.

 • Ariënne

  Beantwoorden 16/01/201317:27

  Van het vele zuchten als het logo voor de tachtigduizendste keer van het beeld zoeft, kreeg ik hyperventilatie.

  *Hoest*Pirate Bay*hoest*

 • tobias

  Beantwoorden 21/01/201321:12

  Laatst zapte ik langs ‘Inglorious bastards’; heb hem toen meteen in de dvd speler gedaan… Sinds ik merk dat er geknipt wordt in scenes kijk ik op deze manier:-) *kuch* nieuwsgroepen *kuch*

Laat een reactie achter

X