Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: Eén aangespoelde walvis maakt nog geen zomer

Blog

Column: Eén aangespoelde walvis maakt nog geen zomer

Het waren de woorden van een anonieme vage Katwijkse cult verschijning geweest die mij hadden doen afdalen in de troosteloze dieptes van de Nederlandse “prankers” community, ik waande mij als ware Orpheus die afdwaalde in de Griekse onderwereld. Hoe verder ik afdwaalde en rondstruinde door dit troosteloze landschap, des te groter mijn gevoel van wanhoop en teleurstelling werd. Ieder van de video’s die ik hier aantrof bestond uit dezelfde teleurstellende en afschrikwekkende combinatie van een uit de hand gelopen Gods complex, onverwerkte opvoedingsproblemen en zo veel blind getrap en geschreeuw, dat geen van deze “sympathieke” prankers op gepensioneerde leeftijd nog enig geluid uit diens stemband zou kunnen voortkrijgen en geen stap meer zou kunnen zetten zonder onmiddelijk ter aarde te storten.

Rond ieder van deze figuren hing een doordringende walm van tragiek en troosteloosheid en een vooruitzicht naar een toekomstloos bestaan waar ieder van hen waarschijnlijk ten prooi aan zou gaan vallen, het meest ridicule van dit schouwspel was nog wel dat zij hier zelf geen enkele visie op hadden en zonder twijfel nog nooit ook maar een gedachte aan besteed hadden. Nee hun denkcapaciteiten werden liever gebruikt ter productie van deze zogeheten “prank” video’s, al staat natuurlijk al ter discussie of hier wel enige vorm van denkvermogen bij betrokken is, maar we blijven optimistisch (niet echt). Deze video’s waren in de meeste gevallen niets meer dan amateuristisch, kinderlijk acteerspel, al zouden ze het in het Nederlandse acteer landschap er niet slecht vanaf brengen, waarbij de zogenoemde pranker op een “toevallige” voorbijganger afstormt om deze vervolgens uit te kafferen voor de camera en het op een rennen te zetten terwijl hij ondertussen een paar onverstaanbare kreten in de camera schreeuwt.

Het tragische van dit alles, is dat natuurlijk niet iedereen in deze vakken te plaatsen is, kanalen die oprechte, originele,  grappige content uploaden worden ondergesneeuwd door dit soort patserige zelfingenomen figuren die de sportschool hebben verward met een vervolgopleiding, hiertoe aangespoord door losgeslagen reacties van online hooligans die voor de verandering…. meer, meer, meer schreeuwen.Wars van alle aandacht varen deze originele geesten hun eigen koers, recht op het strand af, het einde, de dood. Deze aangespoelde walvissen worden vervolgens keurig weggesleept uit het beeld, waardoor er niets achterblijft dan een willekeurig, karakterloos, moeheid generend plaatje van een Zeeuws strand waar je werkelijk helemaal niets anders mee kan, dan misschien gebruiken voor een videoclip van Bløf.

Dat is als ze de mazzel hebben dat er niet één of ander pranker letterlijk lucht van krijgt en besluit zo’n aangespoelde walvis te laten ontploffen voordat de natuur zijn werk doet. Waardoor in ieder geval één walvis eindelijk de views krijgt die die verdient…

Door: Moby Dick 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X