Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Column: De Blauwe Deur

Blog

Column: De Blauwe Deur

Column door Marten Zwaan

Ik ga gelijk met de deur in huis vallen: ik heb een hekel aan trends. Waarom? Dat komt door een ding: iedereen gaat elkaar na doen. En de originaliteit gaat weg.

Ik trek het nog wat meer aan. Op Instagram, TikTok, Snapchat, etc. Is iedereen hetzelfde, maar echt iedereen! Ik word hier wel een beetje gek van. Zoveel mensen zijn creatief, waarom gebruiken ze dat niet?

Op vakantie

Deze tussenkop zal je waarschijnlijk niet gelijk begrijpen, daarvoor moet ik eerst een kleine uitleg geven. Namelijk mijn vakantieverhaal, in de meivakantie was ik op vakantie naar Malta. Met een groepje trok ik heel het eiland over. Al moet ik zeggen heel het eiland is groot gezegd.

We gingen namelijk naar alle fotogenieke plekjes, natuurlijk is daar niks mis mee. Zelf heb ik ook een paar foto’s gemaakt in de helderblauwe zee en hangend aan een rots, maar iets ging me storen.

De rode kozijnen

Malta is eigenlijk een grote stad, het is de grote van Texel maar dan met 40x het aantal inwoners. Je moet dan ook niet raar opkijken dat elk lege stukje grond bebouwd wordt. Daardoor zit er in steden geen enkele logica meer. Alle straten lopen door elkaar heen. De weg vinden was daarom erg lastig.

Ik volgde de groep en dacht: komt wel goed. We liepen een halfuur en toen kwamen we aan op de plek van bestemming. Ik dacht aan hun verhalen te horen iets geweldigs te gaan zien. Maar niets is minder waar, ik keek voor me en zag vijf rode kozijntjes. Die kan ik in Nederland ook wel zien, en in ons land worden ze tenminste nog geschilderd. Bij deze kozijntjes bladderde de verf ervan af.

Tegenover die raampjes stond een rij met mensen. Klaar om een foto te maken van zichzelf bij die lelijke krengen. De grap is dat we de straat uit liepen en daar blauwe kozijnen tegen kwamen, die net geschilderd waren. Naar mijn mening zagen die er mooier uit. Alleen één probleem: daar had nog nooit een bekend iemand een foto van gemaakt…

Een blauwe deur

Het avontuur is nog niet voorbij, want we gingen naar de voormalige hoofdstad van Malta: Mdina. Het was daar prachtig! De ligging van de stad is hoog, dus je kan kilometers ver zien. Die stad was niet groot, maar net als alles op dat eiland leek het allemaal op elkaar dus het was weer zoeken.

Persoonlijk dacht ik dat we naar de kerk gingen in die stad. Dus ik liep de groep weer achter na. Een kwartier later en we staan voor een blauwe deur. Ja, je leest het goed een doodnormale blauwe deur. Weer stond er een rij met mensen om foto’s te maken van die (sorry dat ik het zeg) klote deur. Drie keer raden waar we de vakantiefoto gemaakt hebben… Niet voor het prachtige uitzicht, maar bij een fucking blauwe deur. Beetje teleurstellend, al zeg ik zelf…

Door: Marten Zwaan

Ook een column/blog voor Kattuk.nl?

Mail je bijdrage naar info@kattuk.nl!

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X