Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /College bezoekt het Scheepvaart- en Transportcollege

Blog

College bezoekt het Scheepvaart- en Transportcollege

Collegeleden Jacco Knape, Adger van Helden en Rien Nagtegaal bezochten 13 oktober het Scheepvaart- en Transportcollege in Katwijk. Aanleiding voor dit bezoek was de ontheffing die is verleend aan het STC voor een ligplaats in het Pr. Hendrikkanaal. Hier mogen zij een sloep te water laten waarmee zij leerlingen basis vaartechnieken leren. Deze sloep ligt nu nog in Rijnsburg.

Van schipper tot visser

De collegeleden kregen uitleg over de verschillende leerwegen die bijna 100 studenten bewandelen op deze school. Ze worden op verschillende niveaus opgeleid voor de zeevisvaart en koopvaardij. Als ze van deze school komen is het, met de juiste bevoegdheid op zak, zelfs mogelijk kapitein te worden op een groot schip. Dat zij goed terecht komen als zij van deze school af komen, werd deze middag wel duidelijk.

Vaar- en vistechnieken

Een negental vakkundige leerkrachten (bijna allemaal oud zeevaarders) onderwijzen de leerlingen in allerhande vaar- en vistechnieken. Het repareren van netten, het onderhouden van machines, het laden van het ruim, het schoonmaken van vis. Kortom, in alles wat op zee nodig is, wordt onderwezen. Het hart van de school bevindt zich in de simulatieruimte waar zelfs een levensechte stuurhut is nagebouwd. Met behulp van moderne technieken kunnen leerlingen varen op diverse schepen onder allerlei omstandigheden.

Trots op passie en vakkennis

Het college was onder de indruk. Wethouder Knape benadrukte: “Wat een passie en vakkennis bij leerkrachten en studenten! Wij zijn bijzonder trots dat wij het STC in onze gemeente mogen huisvesten. Een parel binnen het onderwijs. Op de open dag in december kom ik graag opnieuw langs.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X