Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Geen categorie /COC lanceert ’s werelds eerste veilige ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Blog

COC lanceert ’s werelds eerste veilige ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Het COC lanceert de Jong&Out-app: ’s werelds eerste app waarmee LHBTI-jongeren tot en met 18 jaar op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. De app is vanaf nu gratis beschikbaar in alle app-stores en via Jongenout.nl.
Jong&Out app
De Jong&Out-app biedt LHBTI-jongeren op een eenvoudige manier toegang tot de (online) Jong&Out community. Zo kunnen zij op een veilige omgeving nieuwe vrienden maken en het samen hebben over gender, liefde en coming-out. Om ervoor te zorgen dat er alleen jongeren van achttien gebruik maken van de app, wordt tijdens de registratie aan deelnemers gevraagd naar hun identiteitsbewijs. Verder zijn er duidelijke huisregels. Zo staat veiligheid voorop en worden nep accounts en pesten voorkomen.Het ontmoeten van andere LHBTI-jongeren kan veel steun bieden. Uit onderzoek blijkt dat dat ook hard nodig is. LHB-jongeren blijken vaker te spijbelen, een minder goede relatie te hebben met hun ouders en vaker zelfmoordpogingen te doen. Daarom is deze app vooral gericht op het creëren van een fijne en veilige omgeving.
Inzet COC
Naast de app organiseert COC’s Jong&Out ook offline activiteiten voor LHBTI-jongeren, dit gebeurd op 23 verschillende plaatsen in Nederland. De organisatie bestaat uit jongeren, gefaciliteerde en COC Nederland.COC Nederland zet zich in voor een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken, onder meer met Jong&Out en COC’s GSA Netwerk op scholen.Bron

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X