Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Christel Schrijft! – Interview Christel Verhoef

Blog

Christel Schrijft! – Interview Christel Verhoef

“Neem een kijkje op instagram en facebook en wie weet ontmoeten wij elkaar voor een opdracht!”

Christel schrijft!
Na een e-mail van Christel hebben wij haar uitgenodigd voor een interview bij ons op de redactie. Zij is een jonge Katwijkse onderneemster en heeft een eigen pagina op instagram en Facebook.

Dit is Christel:
Christel is 23 jaar en woont in Katwijk samen met Peter haar vriend en haar kat Bas. Na haar opleiding Verzorgende IG en maatschappelijke zorg werkt zij nu bij ’S Heerenloo loc. Willem v/d Berg.

Vier/vijf jaar terug is zij begonnen met fotografie. Nu heeft ze een nieuwe hobby erbij en dat is handlettering en kalligrafie. Ze heeft een paar pennen en papier gekocht en heeft wat inspiratie van instagram opgedaan. Deze hobby is gauw uit de hand gelopen tot iets groter. Wat ze nu maakt, verkoopt ze nu ook via haar facebookpagina. Voordat ze een eigen pagina heeft aangemaakt, had ze alleen een instagram account en postte daar haar werken. Met een beetje behulp van haar vriend heeft ze de stap durven zetten om een eigen pagina op facebook aan te maken en het te gaan verkopen.

De Kattukse kaartenset (10 stuks) is het eerste werk wat zij te koop heeft aangeboden. Voor €10,- heb jij de Kattukse kaartenset in huis en het is leuk voor jong- en oudere Kattukers. Hier kun je de set kopen: ….

Christel maakt in opdracht graag wenskaarten, trouwkaarten, posters op maat, geboorteposters en nog veel meer. Voor ons ontwerpt ze zelfs een speciaal Kattuks tegeltje. Ze doet dit helemaal alleen en het geld wordt geïnvesteerd in nieuwe materialen en wordt er gespaard. De leukste opdracht die ze tot nu toe heeft gemaakt is een persoonlijke poster. Op die poster stonden verschillende persoonlijke illustraties en teksten. Het is een a4 poster met onderwerp een huis. Ze vindt het leuk om creatief bezig te zijn en kan haar ei erin kwijt.

Na 5 á 10 jaar hoopt ze kinderen te krijgen, nog meer ontwikkeld te zijn in fotografie en het kalligraferen. Kalligraferen is net iets anders dan handlettering. Handlettering kan je met verschillende materialen doen, met verschillende pennen en stiften. Modern kalligraferen is met een kroontjespen en inkt om sierlijke teksten/ woorden te maken. Handlettering kan ook met krijtstiften op bijvoorbeeld de ramen en/of op een schoolbord. Superleuk tijdens feestdagen en makkelijk te verwijderen.

Tips voor andere jonge ondernemers
Social media en dan vooral Instagram en Facebook. Op deze media kreeg je snel veel volgers en mensen die liken. Met like-en-deel acties kom je vaak een eind! Haar eigen eerste like-en-deelactie had 7.000 weergaven en meer dan 40 keer gedeeld en meerdere reacties erop.

Let op!
Binnenkort komen er meerdere werken te koop die Christel ontwikkeld heeft. Een supergave kalender met quotes over Katwijk en een tweede Kattukse kaartenset/posters. Hou Christel goed in de gaten, want ze heeft nog meer voor ons in petto!

Hou haar in de gaten op verschillende kanalen:
Facebook
Instagram:
Website in de aanmaak!

 

Geschreven door: Claudia

Geen reacties

Laat een reactie achter

X