Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Check je hack!

Blog

Check je hack!

De Nederlandse politie heeft samen met de FBI en Europol een groot internationaal onderzoek uitgevoerd naar de criminele handelswebsite Genesis Market. Op deze criminele handelssites worden gebruikersprofielen met online fingerprints verhandeld en verkocht. Hackers kunnen het digitale leven van slachtoffers overnemen, dus pas goed op! 

Het doel van deze hackers is om misbruik te maken van jouw identiteit en/of het plegen van fraude. Bij deze vorm van fraude gebruiken cybercriminelen gegevens van jouw computer die zijn gestolen, dit doen zij met speciale software.  Ze stelen niet alleen je inloggegevens, maar ook gegevens die jouw computer uniek maken.

Online Fingerprints

Online fingerprints zijn de unieke gegevens van jouw computer. Als een cybercrimineel jouw gebruikersprofiel met daarin je online fingerprint in bezit heeft, dan kunnen ze de veiligheidsmaatregelen van webwinkels en in bepaalde gevallen banken omzeilen. Zolang je computer besmet is krijgen de criminelen een update van jouw wachtwoord, wanneer je dit wijzigt. Dit betekent dat je de kans loopt de controle over jouw accounts kwijt te raken.

Tips

Voorkom dat je slachtoffer word van online fingerprint fraude door de volgende tips:

  • Houd je systeemupdates up-to-date en gebruik een virusscanner.
  • Download en installeer geen illegale software. Dit is een bekende bron van besmetting.
  • Check bij het downloaden en installeren van legale software of de website echt is.

Voor meer tips KLIK HIER

Zelf checken of je bent gehackt? Voer de Check je Hack uit!

Voor meer informatie over online fingerprint fraude KLIK HIER  of HIER

 

 

 

 

 

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X