Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Centraal examens gaan door

Blog

Centraal examens gaan door

Afgelopen december is aangekondigd dat de centrale examens dit jaar door gaan.

De eindexamens dit jaar gaan door in bijna dezelfde vorm als voorgaande jaren. Er zullen, door de corona situatie, wel een aantal aanpassingen zijn. Deze maatregelen gelden ook voor leerlingen die staatsexamen doen, leerlingen op bijv. speciaal onderwijs.

Wegstrepen
Zo zal er naast twee herkansingen en een extra tijdvak voor het verspreiden van examens nu ook een regeling zijn waarmee leerlingen één vak weg kunnen laten vallen. Het cijfer wat je voor dit vak haalt telt hierdoor niet mee met de slaag-zak regeling. Dit mag geen kernvak zijn en dus maar één keer ingezet worden.

Na het wegstrepen van een niet-kernvak blijft de bestaande slaag-zakregeling bestaan voor alle overige vakken. Zo moet bijvoorbeeld het gemiddelde van de (niet weggestreepte) centrale examens minimaal een 5,5 zijn. Op mijneindexamen.nl vind je meer uitleg.

Begeleiding
Scholen kunnen extra geld aanvragen en krijgen om meer begeleiding vrij te maken voor examenleerlingen. Er komt een online platform waarop uitleg van examenstof, recente examens en (interactieve) Webinars komen. Er komt niet alleen extra begeleiding. Er komen ook extra tijdvakken waar leerlingen hun examens over kunnen verdelen. Zo hebben zij een betere kans en langer de tijd om hun examen zo goed mogelijk te maken.

.

Voor meer informatie ga je naar https://www.laks.nl/vragen/wat-gaat-er-gebeuren-met-de-eindexamens-2021-2/.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X