Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /CDA: Meer ondersteuning voor pleegzorggezinnen

Blog

CDA: Meer ondersteuning voor pleegzorggezinnen

In Nederland zijn de afgelopen jaren veel pleegzorggezinnen gestopt met het bieden van hulp aan pleegkinderen. Een zorgelijke ontwikkeling, het CDA heeft daarom raadsvragen aan het college gesteld.

Pleegzorg
Mede door de daling is de wachtlijst voor kinderen die helaas niet meer thuis kunnen wonen met 45% gestegen. Frustraties over de samenwerking met jeugdzorgorganisaties en de jeugdbescherming zorgen ervoor dat veel pleeggezinnen stoppen. Gebrek aan ondersteuning van professionals is een veelvoorkomende reden om niet verder te gaan met het belangrijke werk dat ze uitvoeren.

Waarderen en ondersteunen
Ook Katwijkse gezinnen stellen hun huishouden open voor pleegzorg. Het CDA vindt het belangrijk dat deze gezinnen goed worden ondersteund. Het CDA vraagt de gemeente daarom naar de situatie in Katwijk en indien nodig dit probleem te bespreken met de jeugdzorgorganisaties en regelmatig in gesprek te gaan met Katwijkse pleeggezinnen. Zorgwoordvoerder Jacco van Duijn: “Gezinnen die pleegkinderen in huis nemen doen geweldig werk. Emotioneel en fysiek kan pleegzorg belastend zijn. De gemeente moet deze gezinnen waarderen en ondersteunen”.

Persbericht CDA

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X