Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /CDA: Meer lichte jeugdzorg mogelijk maken voor Katwijkse jeugd

Blog

CDA: Meer lichte jeugdzorg mogelijk maken voor Katwijkse jeugd

Tijdens de raadsvergadering van 14 maart praat de gemeenteraad over het verlenen van subsidie voor een praktijkondersteuner jeugd. Deze praktijkondersteuner helpt de huisarts bij het behandelen van jeugdigen met GGZ-problematiek. Door deze subsidie zullen minder kinderen specialistische zorg nodig hebben, waardoor de lange wachtlijsten zullen slinken. Het CDA staat achter dit plan en vindt het belangrijk dat dit mogelijk wordt gemaakt.

In Katwijk ontvangt momenteel 6% van de jeugd GGZ-hulp en 70% daarvan krijgt specialistische (zware) hulpverlening. De behandelingen van specialistische GGZ-hulp hebben een grote impact op de kinderen. Met de aanstelling van een praktijkondersteuner jeugd kunnen de kinderen in Katwijk lichte zorg ontvangen wanneer dit beter past. De praktijkondersteuner kan in 12 consulten kinderen behandelen en als het toch nodig is doorverwijzen naar specialistische zorginstellingen. Raadslid Jacco van Duijn: “De zorg zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig aanbieden is belangrijk voor onze jeugd. Op dit moment wordt er al snel doorverwezen naar specialistische zorg, omdat er geen alternatief is. Deze zware vorm van zorg heeft grote invloed op kinderen en lichte zorg kan wellicht uitkomst bieden. Elk kind verdient een goede start in hun leven en in de samenleving. Ik ben blij dat wij hier een steentje aan kunnen bijdragen.”

Persbericht CDA Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X