Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /CDA: Lachgas verbieden op evenementen

Blog

CDA: Lachgas verbieden op evenementen

Het college gaat volgend jaar maatregelen nemen tegen het gebruik van lachgas op evenementen. In de beantwoording op de schriftelijke vragen van CDA-raadslid Dick Oudwater geeft het college aan te overwegen extra voorschriften in de vergunningen voor evenementen op te nemen.

Daadkrachtiger optreden
Op de overige vragen toont het college minder ambitie: er is geen bereidheid om het gebruik van lachgas en de verwondingen die hiermee gepaard gaan verder te onderzoeken of om het gebruik in kaart te brengen. Omdat het legaal verkrijgbaar is heeft het geen prioriteit.

Oudwater: “Goed dat het college gaat kijken of het gebruik van lachgas tijdens evenementen kan worden tegengegaan. Zeker in combinatie met alcohol en/of drugs is het levensgevaarlijk. Juist omdat het de gezondheid van onze jongeren kan schaden hoop ik dat de gemeente op termijn daadkrachtiger gaat optreden. Ik denk aan inzet op preventie en aan het tegengaan van handel.”

Verbod
Sinds het middel onder de Warenwet valt en niet meer onder de Geneesmiddelenwet is de populariteit flink toegenomen. Bijvoorbeeld bij de parkeerplaats bij het Valkenburgse Meer worden regelmatig lege patronen gevonden, net als eerder op sportcomplex de Middelmors in Rijnsburg. Het is gemakkelijk te krijgen en het is goedkoop. Vooral jongeren gebruiken het middel, dat leidt tot een korte roes. Meerdere gemeenten pleiten ervoor om lachgas weer onder de Geneesmiddelenwet te laten vallen, zodat het minder gemakkelijk verkrijgbaar is.

CDA Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft al aangegeven vanwege de gezondheidsrisico’s te willen praten over een verbod.

Persbericht CDA Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X