Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /CDA: instemming over Plan Hof van Rijnsburg

Blog

CDA: instemming over Plan Hof van Rijnsburg

Hof van Rijnsburg gaat er komen. De gemeenteraad stemde vorige week unaniem in met het gelijknamige bestemmingsplan. Op de plek van het oude pand van autogarage Dijksman komen maximaal 87 woningen. “Toen Rijnsburg nog zelfstandig was, werd er al over dit plan gesproken”, merkte CDA-raadslid Dick Oudwater op tijdens zijn maidenspeech in de raad. “Het CDA is blij dat deze ‘armoedig ogende locatie’ nu eindelijk een nieuw gezicht krijgt.”

Er was brede steun voor de ontwikkeling van een mooie mix van woningen. Zowel koopwoningen, sociale huurappartementen als minimaal 24 zorgwoningen maken onderdeel uit van het plan. Oudwater uitte nog wel zijn zorgen over de uitrit van de parkeergarage aan de Tramstraat: “Hier lopen dagelijks schoolgaande kinderen.” In een reactie gaf wethouder Van der Bent aan bij de verdere uitwerking van het plan extra op te letten of de verkeersveiligheid voldoende is gewaarborgd. Nadat ook de laatste vragen over de bouwhoogte, het aantal te realiseren parkeerplaatsen en over de afspraak tussen het Chinees restaurant en de projectontwikkelaar omtrent het plaatsen van een ontgeuringsinstallatie naar tevredenheid waren beantwoord, stond niets meer in de weg om het bestemminsplan en beeldkwaliteitsplan Hof van Rijnsburg vast te stellen.

Ingezonden door: CDA Katwijk 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X