Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /CDA blij met invoeren maatschappelijke diensttijd jongeren

Blog

CDA blij met invoeren maatschappelijke diensttijd jongeren

Mooi nieuws! Gemeente en samenleving gaan aan de slag met een (vrijwillige) maatschappelijke diensttijd voor jongeren tussen 14 en 17 jaar. Precies een jaar geleden diende CDA fractievoorzitter Barend Tensen tijdens de Algemene Beschouwingen een motie in waarin het college deze opdracht werd meegegeven. Nu is het zover.

Kansen
Een reden voor het CDA om het initiatief te nemen was dat elders in het land in het kader van het landelijke project maatschappelijke diensttijd al verschillende succesvolle projecten waren gestart waarin gemeenten, scholen, verenigingen, organisaties, stichtingen en bedrijfsleven de handen ineen sloegen. Nu is het dus de beurt aan Katwijk. Het is de bedoeling dat de jongeren, één dagdeel per week ervaring opdoen, kennis uitwisselen en met andere generaties en culturen in aanraking komen bij een van de aangesloten organisaties. Hierin wordt nauw samengewerkt met Welzijnskwartier en organisaties als de Katwijkse Reddingsbrigade, de Dierenweide, ’s Heerenloo en SKA.

Actief burgerschap
Fractievoorzitter Barend Tensen: “Actief bijdragen aan de samenleving door een maatschappelijke diensttijd kan bijdragen aan sociale acceptatie en biedt jongeren de kansen om hun talenten te ontplooien. Tegelijkertijd leren zij over burgerschap en wat daar allemaal bij komt kijken. De jongeren van nu zijn immers de actieve burgers van morgen die de Katwijkse samenleving kleur geven.” Ook voor jongeren met een arbeidsbeperking, jongeren in armoede, vroegtijdige schoolverlaters, statushouders en jongeren zonder vaste woon- of verblijfplaats of jongeren in een tussenjaar kan de ‘diensttijd’ uitkomst bieden.

Eenzaamheid tegengaan
Zorgwoordvoerder Jacco van Duijn: “Het is goed om iets voor een ander te doen en voor jongeren is het nuttig om nieuwe ervaringen op te doen. Ook zie ik kansen om eenzaamheid tegen te gaan, zowel onder oud als jong. Ik zie het al helemaal voor me dat jongeren bijvoorbeeld computerles aan ouderen geven. Zo help je elkáár. We kunnen niet wachten om eens langs te gaan bij een van de projecten.” Meld je aan via https://welzijnskwartier.nl/mdt/

 

Persbericht CDA Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X