Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Cd-presentatie Downriver Dead Men Go

Blog

Cd-presentatie Downriver Dead Men Go

Vrijdag 12 juni presenteert het Katwijks/Rijnsburgse Downriver Dead Men Go zijn cd ‘Tides’ in De Roskam in Katwijk-Binnen. Het is de eerste cd van de band, die een uniek melancholisch geluid laat horen dat het midden houdt tussen postrock en americana. De toegangsprijs bedraagt vijf euro en daarbij is de cd inbegrepen. Downriver Dead Men Go begint omstreeks half tien. Het naprogramma wordt verzorgd door de lokale singer-songwriter Danny Ramirez. 

Downriver Dead Men Go werkte ruim een jaar aan zijn debuutcd. De eerste opnames vonden plaats in februari 2014. “We hebben er de tijd voor kunnen nemen,“ zegt gitarist en zanger Gerrit, het muzikale brein achter de band. “Dat moest ook wel, omdat we het echt goed wilden hebben,” voegt bassist Fernandez toe. Het resultaat is er dan ook naar. ‘Tides’ bevat acht nummers en duurt 58 minuten. In dat uurtje neemt de band zijn luisteraars mee op een stemmige en melancholische reis, waarbij alles draait om sfeer en gevoel. De opvallende hoes van ‘Tides’ is ontworpen door de Britse kunstenaar Paul Bennett. Emotie “Onze muziek is vooral emotie. We houden ons niet bezig met het maken van catchy dingen, maar schrijven sombere nummers die wat losmaken,” legt Gerrit uit. “Ook thuis luister

ik niet naar vrolijke muziek. Een belangrijke band voor mij is 16 Horsepower.” Pink Floyd is een van de andere grote invloeden, maar de muziek van Downriver Dead Men Go laat zich het best omschrijven als een mix van postrock en americana. Momenteel wordt de eerste cd gepromoot met optredens door Nederland. Afgelopen april werd voor het laatst in Katwijk gespeeld, toen de band in het voorprogramma stond van de Canadese singer-songwriter Seb Black. Downriver Dead Men Go bestaat uit Gerrit (gitaar, zang), Fernandez (bas), Peter (toetsen), Michel (gitaar, achtergrondzang) en Andy (drums). De Roskam is gevestigd aan de Turfmarkt 2 in Katwijk-Binnen en gaat 12 juni rond acht uur open. Meer informatie is te vinden op downriver.nl.

Geschreven door:   Redactie

Laat een reactie achter

X