Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Campagne tegen vuurwerkvandalisme 2018: Het leven is geen Fortnite! Houd de boel heel!

Blog

Campagne tegen vuurwerkvandalisme 2018: Het leven is geen Fortnite! Houd de boel heel!

Over de campagne tegen vuurwerkvandalisme in Katwijk wordt ook dit jaar veel gesproken. De gemeente vraagt op een originele manier aandacht voor het voorkomen van schade als gevolg van vuurwerk. Met een Katwijkse versie van het populaire spel Fortnite èn een knipoog naar de You Tube Rewind 2018 wil de gemeente het gesprek op gang brengen dat het vernielen van andermans spullen echt niet kan.

That’s hot
Donderdag 27 december is een video online gegaan op social media. Deze video is veelvuldig bekeken en breed gedeeld. Op Facebook is de Katwijkse versie van Fortnite al meer dan 12.000 keer bekeken en meer dan 70 keer gedeeld. You Tube telt ruim 220o views en Instagram ruim 500.

Handhaving, preventie en communicatie
Elk jaar zet Katwijk zich, samen met brandweer en politie, in om overlast als gevolg van vuurwerk te voorkomen. Waar mogelijk worden materialen weggehaald of afgesloten, vinden extra controles plaats en wordt er gehandhaafd. Katwijk verpakt de serieuze boodschap over vuurwerkvandalisme in een campagne met een knipoog. Veel inwoners weten dit inmiddels en zijn nieuwsgierig. Over de uitvoering zijn de meningen soms verdeeld, maar het brengt wel het gesprek op gang dat overlast en vernielingen door vuurwerk absoluut niet goed te praten vallen. En die inzet werpt zijn vruchten af. Al jaren zit er een dalende lijn in het aantal schademeldingen als gevolg van vuurwerk.

De jaarwisseling moet een feest zijn
Burgemeester Cornelis Visser: “Het is niet alleen een grote ergernis, maar ook flinke geldverspilling waar onze inwoners uiteindelijk de dupe van zijn. Daarom doen we er alles aan om schade te voorkomen. Met deze campagne willen we op een grappige manier duidelijk maken dat het vernielen van andermans spullen niet oké is. De jaarwisseling moet juist een feestje zijn voor iedereen!”

Persbericht Gemeente Katwijk

 

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X