Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Campagne tegen vuurwerkvandalisme 2017: Houd de boel heel! Dat doen wij ook

Blog

Campagne tegen vuurwerkvandalisme 2017: Houd de boel heel! Dat doen wij ook

Ook dit jaar verzorgt gemeente Katwijk, in samenwerking met politie en brandweer, een uitgebreide campagne om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Met de inmiddels bekende slogan ‘houd de boel heel’ probeert burgemeester Visser van de gemeente Katwijk het vernielen van materialen in de openbare ruimte door vuurwerk tegen te gaan.

De jaarwisseling moet een feest zijn
Het schadebedrag is de laatste jaren flink gedaald, maar toch wordt nog altijd voor bijna 20.000 euro vernield. Dit geld gaat op aan het vervangen van kapotte afvalbakken, verkeersborden, kolken en speeltoestellen. Burgemeester Visser: “De jaarwisseling moet een feest zijn. Het zinloos vernielen van andermans spullen hoort daar zeker niet bij. Daarom zet ik de eerder gestarte campagne ‘houd de boel heel’ graag voort. Dat doen wij tenslotte ook!’

Campagne met een knipoog
Net als voorgaande jaren is de serieuze boodschap verpakt in een campagne met een knipoog. Op deze manier hoopt burgemeester Visser met name jongeren aan te spreken en het gesprek op gang te brengen dat vuurwerkvandalisme absoluut niet goed te praten valt. Waar mogelijk sluit de gemeente tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk materialen in de openbare ruimte af of haalt deze weg. Ook handhaaft de gemeente waar mogelijk. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 2.00 uur ’s nachts.

Meld overlast en vandalisme
Zie je in aanloop naar oud en nieuw of tijdens de jaarwisseling dat iemand overlast of schade veroorzaakt, spreek iemand aan op zijn gedrag en/of bel de politie. Bij heterdaad via 112 en anders via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Foto’s en filmpjes zijn ook welkom.

Vragen over vuurwerk
Heb je vragen over het afsteken van vuurwerk en handhaving van illegaal vuurwerk?
Kijk dan op www.halt.nl of www.politie.nl.

Persbericht Gemeente Katwijk

2017-2018

Meer dan helft tieners Z-H draagt geen vuurwerkbril

2016-2017

Blog PreppyWriter: Vuurwerk shows en Goeie voornemens

Vuurwerkschade Katwijk neemt af

Vuurwerk Do’s & Don’ts 2016! (Update 2017 volgt z.s.m.)

Later meer…

 

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X