Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Caïro winnaar Kattuk.nl Shoarmatest 2013!

Blog

Caïro winnaar Kattuk.nl Shoarmatest 2013!

Vet vlees, slappe patat, meurende knoflooksaus, ongewild fruit en eventueel nog wat ranzig haar en verloren vullingen. Wat dat samen is? De enige echte Kattuk.nl Shoarmatest! Met volle tegenzin, nog misselijk van vorig jaar, hebben we tien mensen kunnen optrommelen die, geheel vrijwillig, hun gezondheid op het spel wilden zetten met een zevental porties shoarma. De shoarmaboeren die, zonder medeweten, deelnamen aan deze test zijn: Caïro, Bella Cyprus, De Tulp, Baraka, Te Britten, Gloria Maria en San Marino.

Geen zin om verder te lezen?
Hier het videoverslag!

Na eerder wisselende ervaringen te hebben gehad met telefonisch bestellen (straatnamen zijn érg moeilijk te verstaan en de juiste bestelling afleveren is nóg lastiger), hebben we ervoor gekozen om via thuisbezorgd.nl te bestellen.

De eerste die aankwam was Bella Cyprus. De shoarma was verpakt in een mooie doos. Er zaten twee (ongesneden) broodjes en veel saus bij (twee knoflook en één ui). De shoarma was lekker gekruid en was niet al te vet. Jammer dat je de bijgeleverde aardappelschijfjes kon uitknijpen van het vet en de kok was het zout vergeten.

Caïro was de volgende die binnenkwam. Allereerst: jullie patat is top! (Wat een beetje patatkruiden wel niet kan doen.) Helaas zat er maar één broodje bij. De shoarma was lekker en goed gekruid. De salade was prima, op een verloren stukje vlees na.

Vervolgens kwam Gloria Maria. Viel ons toch een beetje tegen. Het vlees was prima, maar wel een beetje vet. Daarentegen kregen we drie bakjes saus en twee broodjes. Minpuntje was de patat, die oud en taai smaakte.

De vierde was Te Britten. Na twee jaar geleden slechte ervaringen te hebben gehad met hun pizza’s, hadden we hier niet al te hoge verwachtingen van. Volledig terecht! Het vlees had veel vette stukjes erin, was zompig en smaakte naar kaneel. De slanksalade (waarom??) was prima te eten. Op het brood ontdekten we een vreemd vlekje, waardoor we dat verder maar niet hebben aangeraakt. De patat was slap en vet, waardoor ook deze uit te knijpen was.

De Tulp kwam als vijfde aan. De doos bevatte erg veel patat, jammer dat het niet lekker was. Het vlees had heel veel vette stukjes, maar met de smaak was niet veel mis. De

knoflooksaus viel ons het meest op. Normaal gesproken krijg je een dikke, romige saus. Deze saus leek gemaakt te zijn op een yoghurtbasis, waardoor het bijna uit het bakje druppelde. Gelukkig hadden we nog saus over van eerdere leveringen.

Hierna kwam Baraka. Het vlees was wel goed te doen. Helaas waren de broodjes heel erg slap en leek de salade vorige week al gemaakt te zijn. De patat was gewoon vies, er zat geen smaak aan. De saus was gelukkig wel lekker, maar dit kon niet veel meer goed maken.

San Marino kwam als laatste aan. Het vlees was erg droog en behoorlijk smaakloos. De patat leek wel opgebakken van gisteren en de salade smaakte naar azijn. Ook kregen we er maar één broodje bij – die daarentegen wel goed smaakte. De sauzen was ook erg lekker waardoor het geheel nog op smaak te brengen was.

En dan nu de uitslag!

  1. Caïro scoorde een 7,1. Top, volgende keer alleen wat meer brood graag!
  2. Bella Cyprus scoorde een 7. Besteedt wat meer aandacht aan die aardappels en snij je brood voor.
  3. Glora Maria scoorde een 6,1. Maak het vlees minder vet en verbeter de patat.
  4. De Tulp scoorde een 5,5. Koop magerder vlees en haal betere saus.
  5. Baraka scoorde een 4,4. Verbeter de bijgerechten en misschien wordt het dan nog wat.
  6. San Marino scoorde ook een 4,4. Vlees niet droogbakken en zorg voor meer smaak.
  7.  Te Britten scoorde een 2,8. Duidelijke zaak, toch?

En dan nog even dit…
Leren jullie het nou nooit? Hoe wil je die enorme bak vlees weg te zien te werken met maar één broodje? Dus Caïro en San Marino, dit willen we de volgende keer niet meer zien. Daarnaast: hoe moeilijk is het om patat te frituren? De enige shoarmaboer die met goede patat aankwam was de Caïro! Verder was de kwaliteit dit jaar wel erg laag. Het vlees lijkt er elke keer meer op achteruit te gaan en we zijn eigenlijk in staat ons eigen ladinkje vlees van de slager in de pan te gooien.

Onze Shoarmatest is een momentopname, misschien hadden sommige koks een slechte dag…

 

Geschreven door:   Redactie

Laat een reactie achter

X