Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Burgerinitiatief Sport- en Cultuurcentrum Katwijk/Valkenburg

Blog

Burgerinitiatief Sport- en Cultuurcentrum Katwijk/Valkenburg

Dirk Kuyt wil activiteiten Foundation onderbrengen in nieuw Sport- en Cultuurcentrum

Katwijk/ Valkenburg: Dirk Kuyt wil activiteiten van zijn Foundation onderbrengen in het nieuwe Sport- en Cultuurcentrum in (nieuw) Valkenburg. Die toezegging deed de geboren Katwijker aan de geestelijke vader van het burgerinitiatief, Ton Frissen. De Dirk Kuyt Foundation steunt projecten die een bijdrage leveren aan een structureel sportaanbod voor mensen met een beperking. Katwijker Ton Frissen maakt zich al drie jaar sterk voor een nieuw onderdak voor sportieve en culturele activiteiten op de grens van Katwijk en Valkenburg. Behalve oud-international Dirk Kuyt steunen ook diverse andere partijen het plan van Frissen.

Sportgemeente
Het oorspronkelijke initiatief is inmiddels uitgegroeid tot volwassen plannen voor een Sport- en Cultuurcentrum, waar Kuyt brood in ziet: “Voor Katwijk als sportgemeente en met mijn Foundation zie ik mooie mogelijkheden om in mijn eigen geboortedorp leuke activiteiten te ontwikkelen. En ik zie ook kansen voor bestaande sportverenigingen in Katwijk om zich verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te klimmen.”

Frissen heeft ook contact gehad met muziekschool House of Music en een bekende sportschool in Katwijk die nodig wil uitbreiden. Ook zij willen graag verder met het plan. Voor het Cultuurcentrum heeft Frissen het nog te bebouwen gebied in (nieuw) Valkenburg op het oog. Daar komen 5.000 nieuwe woningen en is er net als in de rest van Katwijk behoefte aan o.a. een buurthuis, bibliotheek, supermarkt, onderdak voor (sport)evenementen en een mogelijkheid om gezellig uit te gaan.

Op de kaart
Frissen staat in de gemeente bekend als een gedreven ondernemer met hart voor cultuur. Ondertussen houdt hij de identiteit en het karakter van Katwijk graag in ere, zoals hij laat zien met evenementen als Haringrock, de Katwijkse Vrijmarkt en het Ondernemersplein. Die evenementen zijn voor het toerisme en de economie belangrijk, terwijl zij Katwijk nationaal en zelfs internationaal op de kaart zetten. Frissen geldt als ambassadeur op het gebied van cultuur, die enorm blij is met de steun van Dirk Kuyt als ambassadeur voor sportief Katwijk.

Het Sport & Cultuurcentrum moet met 10.000 m2 een bedrijfszekere locatie worden met plaats voor cultuur, sport, amusement en beleving. Een betrokken projectontwikkelaar bekijkt de mogelijkheden op dit moment in het gebied.

Persbericht Ton Frissen

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X