Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Burgemeester Katwijk opent festival seizoen op Jumpin’ Picknickfestival

Blog

Burgemeester Katwijk opent festival seizoen op Jumpin’ Picknickfestival

De Katwijkse Burgemeester Cornelis Visser, opende op 3 juli het festivalseizoen met het doorknippen van een lint.

Hij vond dat de sfeer er al goed inzat. Hij complimenteerde de organisatie voor de vrijwillige inzet en benadrukte dat wanneer men zich nog steeds aan de Coronamaatregelen hield, het een fantastische dag zou kunnen worden en dat werd het! Na het doorknippen van het lint, met welliswaar een EHBO- schaar, werd het algehele festivalseizoen geopend!
Het werd een een fantastisch feest. dat niet eenvoudig was om te organiseren

De editie van september 2020 stond nog op het netvlies van velen, echter door Coronamaatregelen was de bezoeker toen zeer beperkt in haar bewegingen en het tijdstip van organisatie was ook niet optimaal, waardoor de organisatie flink geraakt werd.

Maar met frisse moed, steun van de Ijsclub,  gemeente, Fonds1818, vele sponsors (zie www.stichtingbruisendeevents.nl) , samenwerking met Welzijnskwartier, “S Heerenloo, Kinderopvang Wonderland,  een kunstwerk BEAT CORONA van 220dsign ism alle kinderen, een bezoek van DSV (ouderen) en het geduld van leveranciers tot het laatste eind, werd het toch een groot succes.

Het was voorheen een hels karwei om cirkels te zetten, maar met hulp van Eitens Transport , werd dit deze keer vele malen vergemakkelijkt. Verder was de tomeloze inzet van tientalle vrijwilligers en enthousiaste leveranciers de drijfveer om door te gaan voor Stichting Bruisende Events. Een Stichting zonder winstoogmerk , met een Sociaal Maatschappelijk doel, om zoveel mogelijk mensen van alle lagen van de bevolking samen te brengen. De DoeMeeRegeling voor mensen met een sociaal minimum was dan ook van toepassing.

Verder was er gedacht aan een stukje duurzaamheid door het gebruik van biologisch afbreekbaar toiletpapier  , waarvan ook nog eens 50% van de opbrengst gebruikt wordt voor het bouwen van toiletten in ontwikkelingslanden. En alle Stichtingmunten zijn tevens biologisch afbreekbaar.

Dit jaar was het perfect festivalweer en kon men wederom een crikel claimen met het gezin of bubbel. Zo was er een registratiesysteem , hoefde men geen sneltest te doen en was de inzet van de Corona-app overbodig.

Na mededelingen van Esmeralda de Jong, kondigde zij met trots de bands ACE en Support Act (met vernieuwde samenstelling) aan, met een gastoptreden van niemand minder dan Leona Phillipo (TVOH) en dj’s van het Welzijnskwartier! Het werd een fantastisch muzikaal festival met voor ieder wat wils.

Ouderen van DSV kregen inmiddels een drankje aangeboden door de Stichting en genoten van een heerlijke lunch.
Activiteiten waren er voor jong en oud;  Schminken, diverse spellen van de Spelotheek, luchtkussens en haarvlechten. En wederom waren Mollie en Caatje samen met de Domino’spizza mascotte aanwezig om op de foto te gaan.
Alle versnaperingen werden bereid door  “S Heerenloo met behulp van Snackbar vt Zelfde. Rijen dik voor de suikerspinkraam en de drankjes waren niet geheel overbodig met het warme weer.

Overal was aan gedacht en inmiddels wilden nog meer mensen zich registreren om binnen te komen. De organisatie had wat extra ruimte weten te creëren, binnen de zogeheten maatregelen, dus niemand werd teleurgesteld!  Na een kleine middagbui, waar de parasols even dienst deden als paraplu, kon men heerlijk verder genieten met gezin, vrienden in andere nabijgelegen cirkels en van het zomerse weer met heerlijke muzikale klanken.

Het Jumpin”Picknickfestival 2021 was in 1 woord succesvol!

Met dank aan bestuur van de Goerie, alle sponsors, leveranciers, geduld van bands en inzet van alle vrijwilligers.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X