Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Brief van Wienen over jongerenoverlast Rijnsburg op Geenstijl

Blog

Brief van Wienen over jongerenoverlast Rijnsburg op Geenstijl

Katwijk staat weer op de kaart. Onze geliefde burgemeester Jos Wienen heeft het “landelijk nieuws” weer eens gehaald. Dit maal met een ‘standaardbrief‘ over de jongerenoverlast in Rijnsburg . Als we Geenstijl moeten geloven (en wie ben ik om dat niet te doen;) is onze burgervader een held en dienen alle collegaburgemeesters deze brief te gebruiken om naar hun plaatselijke ‘ghetto’ (check dit ook) te versturen.

Volgens Wienen zorgen jongeren van 16 tot 20 jaar voor overlast in Rijnsburg wanneer ze zijn uit geweest in Noordwijk. Midden in de nacht, bij terugkomst in Rijnsburg, zorgen ze voor vernielingen, vervuiling en geluidsoverlast. Straatmeubilair wordt vernield, wildplassers urineren in tuinen (ach, gelukkig niet in brievenbus, en nee ik verwijs niet naar een of andere politicus van de PVV) en zangkoren houden mensen uit de slaap.

Wienen vraagt de ouders van jongeren in Rijnsburg expliciet om zulke overlast eventueel bespreekbaar te maken. Verder zullen er in de weekenden weer beveiligers rondrijden op mountainbikes om de overlast te verminderen.

In het verleden heeft Wienen soortgelijke brieven ook aan ouders van Katwijkse jongeren gestuurd die op straat door de politie werden gepakt met alcohol. Of dat effect heeft gehad durven we niet te zeggen.

Wil je echt ff lachen en zien hoe de rest van Nederland over Rijnsburg/Katwijk denkt check dan de comments op Geenstijl.nl. Ook Kattukkers en Rijnsburgers laten zich hier niet onbetuigd over de gang van zaken in ons dorruppie. Leuk leesvoer.

Verder zijn we errug benieuwd hoe de brief bij Geenstijl terecht is gekomen. Welke ouder of jongere heeft m gelekt? Of was het misschien Wienen zelf die Geenstijl heeft getipt. Vragen, vragen, vragen…

Ik hou je op de hoogte!

Wat vind jij eigenlijk van deze actie? Helpt het of niet? Reageer in de comments!

Geschreven door:   Belle

Comments: 4

 • Belle

  Beantwoorden 22/11/201015:27

  Wat nou Rijnsburg?! Hoe vaak rij ik wel niet over de sluis en is dat bushokje daar weer in elkaar getrapt door een stel jongeren dat uit Noordwijk vandaan komt? Hallo lekke band! Bedankt hè. Stuur die brief ook even rond in Katwijk a.u.b.

 • Dirk Kuijt

  Beantwoorden 22/11/201015:59

  Haha, we staan er weer rooskleurig op!

  De reacties ook:
  “Zo gek is dat christendom nog niet”

  Tsja, goed bedoeld denk van Wienen, maar “wij ouders” zijn groot genoeg om zelf te kiezen wat we op brood doen, en hoe we kinderen opvoeden…

  Desalniettemin mogen “de oudersch van nu” wel wat harder worden…

  Niet doen… nee, mamma zei niet doen… nee…

  nee…

  (je snaptum…)

 • avr.

  Beantwoorden 22/11/201018:22

  Geenstijl, dat is een site voor hypocriete fatsoenridders.

 • Plugge

  Beantwoorden 23/11/201011:22

  GeenStijl… Alleen dat kwijlerige eigen ’taaltje’ al… Ik kan maar niet begrijpen dat mensen dat nou nog bezoeken…

  Nog even over het bericht:
  Goed gedaan heer Wienen. Nu nog je dorpsgenoten groeten als je langsfietst en je krijgt een kerstboomstandaard van me! (echt waar!)

Laat een reactie achter

X