Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Brief en folder over alcohol voor ouders en jongeren UPDATE

Blog

Brief en folder over alcohol voor ouders en jongeren UPDATE

Update:
Hier de brief: Brief aan ouders van 12 jarigen ivm alcoholgebruik (.pdf)
en hier de folder: Jongerenfolder over Alcohol (.pdf)

Komende week ontvangen alle Katwijkse ouders of opvoeders van jongeren die dit jaar 12 jaar zijn of worden de folder ‘Proost’ over alcohol. De folder gaat in op de gezondheidsrisico´s van alcoholgebruik en geeft informatie over de regels rondom alcoholgebruik die in Katwijk gelden.

Stel regels op voor alcoholgebruik
Nederlandse, en zo ook Katwijkse, jongeren drinken nu te veel, te vaak en op te jonge leeftijd. Dit heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. In de brief worden ouders van Katwijkse jongeren opgeroepen om ook in de thuissituatie regels te stellen voor alcoholgebruik en die na te leven. Zo kunnen ze het eerste gebruik van alcohol uitstellen en daarmee de kans op overmatig drinken en verslaving flink terugdringen.

Folder voor alle 12-jarigen
In 2011 ontvingen alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar een brief (pdf.) met een folder over alcohol (pdf.). Met ingang van 2012 wordt deze verzonden aan ouders die een kind of kinderen hebben die 12 jaar zijn (of 12 jaar worden in 2012). De folder wordt ook door jongerenwerkers van Factor Welzijn en straatwerkers van De Brug onder jongeren verspreid.

De folder is gemaakt door Platform Kocon, in samenwerking met de politie Hollands-Midden en de gemeente Katwijk.

Persbericht Gemeente Katwijk

De belangrijkste regels op straat* in Katwijk:
-Je mag geen geopende of gesloten verpakking alcohol (blik, fles) bij je hebben op straat met de bedoeling deze daar op te drinken
-Je mag geen alcohol drinken op straat
-Je mag niet dronken zijn
-Je mag als je alcohol gedronken hebt geen fiets, brommer of auto besturen

* met straat wordt ook bedoeld de duinen, hangplekken, winkelcentra en schoolpleinen

 

 

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X