Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Brede steun voor CDA-initiatief verplaatsbare woningen

Blog

Brede steun voor CDA-initiatief verplaatsbare woningen

De gemeente gaat werk maken van verplaatsbare woningen. De CDA-motie die het college hiertoe opriep is afgelopen donderdag  aangenomen en kon op brede steun rekenen.

Woningnood
“Gelukkig!”, aldus fractievoorzitter Barend Tensen, die het initiatief nam. “De woningnood is zo ontzettend hoog, verplaatsbare woningen kunnen de druk op de markt verlichten en starters, studenten en mensen die door omstandigheden snel een dak boven het hoofd nodig hebben helpen.” Het college liet eerder weten zich actief in te willen zetten voor verplaatsbare woningen op projectlocatie Valkenburg maar verder weinig kansen te zien. Dat mag volgens het CDA wel wat ambitieuzer. De partij vraagt het college alle potentiële locaties die eerder zijn onderzocht met de raad te delen.

Jongerenwoningen Duinvallei
In gemeenten als Leiden, Weert en Veldhoven zijn al succesvolle projecten met verplaatsbare woningen opgezet. Bekend zijn de studentenwoningen achter Corpus in Leiden. Als gevolg van de motie gaat het college nu in gesprek met regiogemeenten over opvolglocaties, zodat de woningen langer gebruikt kunnen worden en het voor investeerders de moeite waard wordt om te investeren. Het CDA hoopt dat het burgerinitiatief de Kleine Duinvallei (langs de N206 en nabij de Zanderij) hiermee ook geholpen is. Dit project – waar 83 verplaatsbare woonstudio’s moeten komen en waarin jongeren en starters in gemeenschap met elkaar wonen en voorzieningen delen – is helaas nog steeds niet van de grond.

Kansen
Tensen: “Het zou voor gemeenten, corporaties en bouwers veel makkelijker moeten worden om met verplaatsbare woningen aan de slag te gaan. Er kan bijvoorbeeld buiten de plancapaciteit van een gemeente worden gebouwd, er hoeft geen verhuurdersheffing betaald te worden en er kan tijdelijke ontheffing van bestemmingsplannen worden aangevraagd. Dit zou veel meer gestimuleerd moeten worden.”

 

Persbericht CDA Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X