Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekrecensie: In Vrije Val

Blog

Boekrecensie: In Vrije Val

“Als ik wakker word, voel ik me strontlazerus. Misschien moet ik kotsen. Ik blijf doodstil liggen. Ik heb eens gelezen over de dood van Jimi Hendrix, dat hij is gestikt in zijn kots dankzij een grote hoeveelheid pillen en drank. Als je wilt stikken in je kots, moet je op je rug liggen. Dan kots je en adem je vervolgens die hele verdomde smerigheid weer in. Versuft door drank en pillen stik je een langzame dood.”

Ellen, een meisje waarvan je denkt, ze heeft alles! Ze is mooi, slank en is stinkend rijk. Toch is t gras echt niet groener dan t lijkt..

Ze gaat de feestjes af, drinkt alles waar alcohol in zit, stopt haar neus af en toe lekker vol en geen kerel die haar nog niet gehad heeft!! En als ze bij haar eigen denkt; pff, t word me echt even teveel steekt ze haar vinger in de keel om alles er uit te kotsen.

Ik heb het boek gelezen en ik moet zeggen dat het heel makkelijk weg te lezen is. Komt waarschijnlijk ook omdat het geschreven is in de taal van de jeugd van tegenwoordig. Hij is heel grof en alle ziektes die er maar zijn komen er in slechte zin in voor!

Het gaat over een meisje die in het dal van haar leven zit. Als je het boek verder leest merk je dat ze verantwoordelijker word en meer gaat nadenken over de gevolgen die haar gedrag met zich meeneemt. Maar als ze denkt dat ze eindelijk de liefde van haar leven gevonden heeft, gaat het niet zoals ze verwacht en komt ze erachter dat zelfs je beste vrienden niet te vertrouwen zijn. De titel ‘in vrije val’ komt mooi tot z’n recht in de laatste pagina’s van het boek. Dan lees en begrijp je dat het haar enige manier is om echt vrij te zijn!

De Katwijkse schrijver Adri van Beelen heeft z’n best gedaan om er een verhaal van te maken die in de realiteit te vaak voorkomt. Hoe vaak hoor je niet dat sterren die alles hebben totaal doorgedraaid en de wereld vervloekend eindigen in een afkick kliniek!?

Ik moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat het boek niet echt een begin heeft. Het begint eigenlijk gelijk al in de tijd dat ze haar eigen heel ellendig voelt en dus weet je niet hoe ze zo ver heeft kunnen zinken.

Ik vind dat je het boek goed kan omschrijven in deze uitspraak; Geld maakt nog steeds niet gelukkig!!

In vrije val is verkrijgbaar via de bestelpagina van www.dewerken.nl en kost € 12,95

Door: Ramona

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X