Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekrecensie: Het verhaal van Phoenix van Joss Stirling

Blog

Boekrecensie: Het verhaal van Phoenix van Joss Stirling

Ik gooide het dekbed van me af. ‘’Jullie begrijpen het niet. Ze zullen erachter komen dat ik bij jullie ben. Dat gaat gewoon niet.’’

Dit boek telt 326 bladzijdes en is het tweede deel van de soulmates serie. Zoals ik in de vorige recensie heb vertelt heb ik de uitgeverij gemaild, met de vraag of de rest van deze serie nog vertaalt wordt. Dat is niet het geval. Ik zal in deze recensie even het linkje zetten waarom deze serie niet verder vertaalt wordt. Het is echt een boek om bij weg te zwijmelen. Het is een Young Adult boek. Humor, romantiek en drama zit er allemaal in. Het leest zo lekker weg en ik had hem zo uit!

Phoenix is opgegroeid in een gesloten, criminele gemeenschap die geleid wordt door een verschrikkelijke man, de Ziener, die er niet voor terugdeinst om ongehoorzame leden te straffen op gruwelijke manieren. Phoenix vindt haar leven in het genootschap verschrikkelijk. Maar ze staat er helemaal alleen voor, er lijkt geen uitweg. Totdat ze op een dat de opdracht krijgt om Yves Benedict te beroven.

Zoals altijd gebruikt Phoenix haar gaven om de tijd stil te laten staan en zo te stelen, maar Yves blijkt er immuun voor te zijn. Dit maakt Phoenix doodsbang, het enige waar ze altijd op heeft kunnen vertrouwen laat haar nu in de steek.  Waarom lijkt het alsof Yves dwars door haar heen kan kijken? Yves is vast besloten om Phoenix weg te halen de gemeenschap, omdat hij beweert haar soulmate te zijn. Hierdoor staat Phoenix in een tweestrijd.

Kan Phoenix haar oude leven achter zich laten? Maar voordat Phoenix besloten heeft of Yves echt is wie hij zegt te zijn komt Phoenix in een situatie waar ze niet meer uit kan ontsnappen.

De gemiddelde leeftijd voor dit boek is 14+ en het is een geweldig boek. De humor is geweldig, en Yves is zo lief voor Phoenix.  Dit boek is een aanrader als je van fantasie houdt, of van romantiek en/of als je van bovennatuurlijk houdt. En echte aanrader!

Op een schaal van 1 tot 10

krijgt dit boek een 6

Dit boek las lekker weg en is duidelijk geschreven. De personages zijn ook echt leuk om te lezen, maar meerdere stukken in het boek trokken me niet vandaar het toch wat lage cijfer. Als je die stukken weglaat is het een geweldig boek! Het is echt een boek om vaker te lezen en bij weg te zwijmelen. Je maakt op een leuke manier kennis met alle zeven broers van de familie Benedict,  waar de hele serie om draait.

Door: Janaika

 

Geschreven door: admin

Geen reacties

Laat een reactie achter

X