Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog Vink: “Hallo aan iedereen die dit leest,”

Blog

Blog Vink: “Hallo aan iedereen die dit leest,”

Hallo aan iedereen die dit leest,

Ik was zondag op een bijeenkomst in Leiden, een lokaal initiatief van enkele inwoners van de stad. Ik plaatste daar een foto van en naar aanleiding van de reacties, is hier mijn reactie. Of het nodig is, geen idee, ik moest het iig van me afschrijven.

Ik ging er vol goede moed heen. Ik heb er een bijzondere middag mogen ervaren met voor sommigen een eenzijdig en verknipt beeld en volgens anderen weer het juiste. Ikzelf geloof meer in het midden. Dit is een veilige maar overzichtelijke plek. Soms zijn bepaalde acties nodig om een beter beeld te krijgen van zaken waar jezelf weinig van weet of ervaring mee hebt.

De middag bevatte meerdere sprekers die praktisch allemaal hetzelfde zeiden en deelden. Het ongenoegen van de behandeling op grond van kleur, afkomst of aanzicht. Klinkt stom maar ik kon me daar ergens wel in vinden. Ikzelf ben een lokale punkveteraan met bijbehorende standaard kleding, opvattingen, gedrag e.d. Al was dit een persoonlijke keuze, het zorgt er tot op de dag van vandaag voor dat sommigen niet tegen me praten, met een boog om me heen lopen of me veroordelen vanwege hoe ik eruit zie. Je zou kunnen zeggen dat ik me aanstel of dingen nu overdrijf maar wat ik probeer te zeggen is dat iedereen weleens zoiets overkomen is en daarom zou er naar mijn mening meer ruimte moeten zijn voor een soort begrip.

De wereld is vlug aan het veranderen. Benamingen, mensen en het sociaal samenzijn veranderen met de snelheid van het licht. De cancel culture is regerende en veel wordt bestempeld met beledigend, kwetsend of onnodig. Het is ineens zwart en wit. En zo lijkt het ook opgezet te zijn, de middenweg of afstandige keuze bestaat niet meer. Je MOET voor of tegen zijn. En wie niet praat is automatisch tegen, zonder dat ze zich mogen ‘verdedigen’. Het is direct bepaald en dat is iets wat me keihard tegen staat. Puur omdat het niet zo werkt. Men zouden meer naar elkaar moeten luisteren ipv meteen blind de verdediging in te schieten. Luister naar elkaar met een objectief oor en gun elkaar een goede uitkomst.

Ik ging het over comments hebben en ben al een tijd aan het tieren over wat ik vind dat er niet klopt aan de situatie. Komt denk omdat ik mijn comment het belangrijkst vindt.

Ik zie het meeste “All lives matter” voorbij komen. En ik vind dat de grootste bullshit ooit. Want ja, geldt jouw All lives matter ook voor de veroordeelde pedofielen, terroristen en seriemoordenaars in deze wereld? Denk het niet haha. Het blijft maar bij een schrale Some lives matter. Mag ook hoor, in mijn ogen ben je geen racist als je zoiets deelt. Wel kijk je voorbij wat de andere kant wilt dat je doet. Ze willen alleen maar dat je luistert. Gun jezelf dat eens, een verfrissing van ideeën of meningen door je hoofd. Is weleens goed. Wat je ermee doet of van vindt is aan jou, ik leg je niet op wat je wel en niet moet doen. Het is maar een advies.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het blind slopen of bekladden van beelden ook maar een dom iets vindt. Leopold 2 bijv. daarbuiten gehouden. Niet iedereen uit de volksgeschiedenis is een slechterik en moet je iedereen letterlijk veroordelen voor hun keuzes? De “Zo leefde men toen” helpt niet echt meer he? Maar het is wel zo. Ik probeer de gruwelheden met niks goed te praten maar groepsdruk en of macht doen gekke dingen met een mens. Puur omdat we er niet mee om kunnen gaan. Zie de looters, rellers en dwazerijen in de VS. In mijn ogen strijd je dan niet meer voor het uiteindelijke doel maar verpest je het voor zij die op een normale manier hun gelijk willen krijgen. Moet wel zeggen dat Amerika in de hens zien staan een mooi iets is maar dat is meer een persoonlijk ding.

Je boodschap willen forceren helpt voor geen flikker want ja, indoctrinatie enz. Ik denk ook niet dat de eerste die opstond het zo bedoeld heeft ook. Je voert een ander soort oorlog dan een fysieke maarja he.

In de wereld van nu is er ook geen plaats meer voor een politiek rechts geluid zegt men. Ik vind het juist goed dat er verschillen zijn. Ik zou walgen van een wereld waar men het maar eens is met elkaar. De FVD bijv, ik ben het niet met de politieke standpunten eens maar als zij overal bloemen willen leggen, laat ze lekker. Het is juist fijn om ook hun te zien doen wat volgens hun goed is. Wederom de verfrissing in je vastgeroeste idealen.

Of ik een conclusie heb weet ik niet. Een tl;dr (dat staat voor Too long; Didn’t read) heb ik wel: Praat met elkaar ipv elkaar domme dingen te willen verwijten. Niet iedereen is slecht, tegen of anti. Verbind ipv verwond. Er is ruimte voor alles en iedereen maar je moet wel ff normaal doen want anders ga je maar in de hoek staan!

Ik hoop op een betere en mooie toekomst.

Eeuwige liefde,

Richard Vink ❤️

Kattuk.nl gaat binnenkort beginnen met het organiseren van meet ups m.b.t. de aanwezigheid van racisme binnen Katwijk. Ter vergroting van bewustwording over dit onderwerp.

Wil je ook een bijdrage leveren aan dit alles, stuur dan een mail naar: info@kattuk.nl 

 

 

Geschreven door: Vink

Comments: 2

 • DP Vooijs

  Beantwoorden 19/06/202023:42

  Best veel onzin in 1 bericht.. Lekker kort ook!

 • A.Kwaksel

  Beantwoorden 19/06/202023:51

  “Moet wel zeggen dat Amerika in de hens zien staan een mooi iets is”

  Laat me raden…..je bent een woordkunstenaar?

Laat een reactie achter

X