Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Zwanger?!

Blog

Blog PreppyWriter: Zwanger?!

Bijna elk meisje heeft die ene grote wens… nee niet de bruiloft mensen! Die wens om een wonder op aarde te brengen. De zwangerschap, oftewel een baby.

Heerlijk dagdromen over die vieze poepluiers, de slapeloze nachten en ondergekotste kleren. Echt geweldig. Maar even serieus, zelfs ik heb die wens wel… heel diep van binnen. Wat lijkt mij dat magisch, zo’n klein wondertje in je buik. En als het er dan is, krijg je de meest betoverende lach die je ooit hebt gezien, waarin de liefde niet ontbreekt. Natuurlijk zit ook hier een nadeel aan, want elk voordeel heeft zo zijn nadeel.

Wat nou als je op jonge leeftijd zwanger raakt? Of als je het helemaal niet wilt?

Dan komt de gedachte van abortus plegen misschien als eerste in je hoofd… en zelfs dat kan een groot issue zijn. Abortus is niet zomaar iets en dat beseffen mensen zich maar al te goed, gelukkig maar! Al is het wel zo dat als je in een zwangerschapssituatie zit, je de dingen heel anders ziet dan een buitenstaander… ikzelf bijvoorbeeld.

Begrijp me niet verkeerd, want abortus en zwangerschap is een heel lastig onderwerp, maar als je in de situatie terechtkomt, vind ik dat iedereen achter jouw (en eventueel je vriend/in) keuze moet staan. Mensen, vrienden en familieleden kunnen zeggen dat het om een leven gaat en dat het moord is, maar ik vind dat als JIJ in zo’n situatie terecht komt… je zelf de beslissing neemt.

Ja, misschien heb je er later spijt van, tuurlijk kunnen er mensen zijn die jouw keuze niet goed vinden, maar besef wel dat het jouw keuze is en dat is bij dit onderwerp (vind ik) altijd goed. Zodra jij de keuze maakt dat je het kind wilt, is dat goed. Maar andersom is het ook goed! Want een ander kan niet weten hoe jij je erbij voelt, aangezien iedereen die dit meemaakt het anders beleeft dan dat jij dat doet en dat is goed. Waar je je ook van bewust moet zijn, is dat er inderdaad mensen zijn die er tegen zijn, die het niet accepteren en dat mag.

Luister naar je omgeving en wat zij ervan vinden, maar luister vooral naar je eigen gevoel en naar wat jij denkt dat het beste is voor jou en het kindje. Uiteindelijk ben jij het die de beslissing maakt.

Dikke knuffels en respect, Prep. 🙂 

Tot zover Prep.

Meer info over (tiener)zwangerschap met links naar diverse instanties is te vinden op de regionale jongereninformatie website Hoezitdat.info.

Klik op de links hieronder voor meer info.

Zwanger, of niet?

Hoe vertel ik dat ik zwanger ben?

Zwanger, wat moet ik doen?

Zelf opvoeden

Abortus

 

 

 

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X