Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Taal… wat kun je ermee?

Blog

Blog PreppyWriter: Taal… wat kun je ermee?

Taal, ook wel het vak Nederlands genoemd, is volgens de meesten onder ons (pubers) niet zo van belang. De gedachte erachter, volgens sommige pubers, is dat het super saai is en totaal niet interessant.

Al kan ik je vertellen dat je je gedachten, als je het saai en niet van belang vindt, even moet kantelen.

Taal draait niet alleen om lezen, schrijven, spreken of goede cijfers voor Nederlands op school halen. Het draait ook om inbeelden, grenzen verleggen, begrijpen, emoties en nog veel meer!

Tuurlijk, ik snap dat taal saai kan zijn, want soms vind ik het ook onzin, maar dat hoeft niet te zeggen dat alles dat in de categorie Taal valt saai is. Ik neem bijvoorbeeld een dichter. Als een dichter verteld, verdwaald hij/zij volgens mij in een hele andere wereld… zijn wereld! En geef maar toe dat dat best cool is, want je eigen wereld of een andere wereld creëren voor jezelf en voor een ander is niet alleen cool maar ook super mooi.

Als jij mensen kan raken met een zelf geschreven stuk, gedicht of verhaal dan zegt dat iets over jou. Jij kan met Taal je eigen wereld en die van een ander kwetsbaar opstellen op een mooie manier, maar je kan het ook omgooien en fictie in realiteit veranderen.

Met Taal/schrijven is alles mogelijk! Lopen op de zon is opeens mogelijk, muziek maken met je gedachten is hartstikke normaal en liefde is de grootste hype. Er zijn geen grenzen en regels bij schrijven, op de spellingregels na, je moet het gewoon doen. De enige grenzen die er zijn, zijn die van jezelf als je optreedt en juist die grenzen kun je gaan verleggen.

Mijn tip voor jullie is dan ook om nu je grenzen te verleggen en ga als de sodemieter dat podium op!

Dikke knuffels Prep  

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X