Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Sunshine

Blog

Blog PreppyWriter: Sunshine

Mag ik even een oproep doen…aan de zon?

Het is bijna zover, de klok wordt over een aantal dagen verzet naar de zomertijd. Alleen merken wij daar nog weinig van, toch? Nederland heeft nu al een heleboel koude dagen achter de rug, echt schaatskoud dus, en daarom vind ik dat de zon nu even zijn best moet doen om ons op te warmen.

Overal om mij heen zie ik chagrijnige winter bekjes, daar moet verandering in komen. De zon geeft niet alleen gewoon warmte af om ons heen, maar ook binnenin ons. Ten eerste is die warmtebol goed voor onze gezondheid, je gaat namelijk meer vitamine D binnen krijgen als die bol schijnt. Ten tweede is het bewezen dat je “gelukkiger” wordt als de zon schijnt, de zon maakt namelijk een bekend stofje aan wat ook vrij komt bij het eten van chocolade – endorfine. Naast dat het ons gelukkiger en gezonder maakt, zorgt de zon ervoor dat mensen gaan stralen… letterlijk!

Naar mijn mening is het warmere weer ook gewoon veel lekkerder, met al die korte broeken, bikini’s en volgelopen stranden. Dat is toch beter dan die vrieskou waarbij je altijd te koud gekleed gaat, omdat het vast niet zo heel erg koud is als dat men op de radio beweerd. En het blijkt dat mensen in warmere klimaten vaak beter gehumeurd zijn, misschien moet ik gaan emigreren voor dat warme weer?!

Maar om al de bovenstaande redenen denk ik dat wij met z’n alle de zon heel lief aan moeten kijken, zodat die weer gaat schijnen en wij allemaal goed gehumeurd en wel, in onze zwemkleding, het strand kunnen betreden.

Dikke Knuffels, Prep 🙂

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X