Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Storm

Blog

Blog PreppyWriter: Storm

Weer of geen weer, Nederlanders zijn toch al verwaaid. Misschien wel de beste motto van vandaag, want eerlijk gezegd zijn wij, Nederlandser toch wel verwaaid, op een positieve manier dan natuurlijk.

Het noodweer heeft nu al voor de tweede keer ofzo, flinke schade en paniek met zich mee gebracht. Wij in ons kikkerlandje zijn niet zo gewend aan zulke hevige windstoten. Dat konden we allemaal via Instagram, Facebook etc. volgen, filmpjes van vliegende zonnepanelen, mensen die over de straat vliegen (letterlijk) en bomen die in/op huizen en straten liggen. Het nieuws staat/stond de hele dag roodgloeiend over code rood, alle schaden en paniek werd dus gedeeld, gedeeld en nog eens gedeeld.

Ah! Zoals ik nu hoor is de storm in Nederland een beetje over, Duitsland heeft het ditmaal goed te pakken. Ook daar liggen treinstations helemaal plat. Nu is het zo dat dit weer voor veel opschudding heeft gezorgd, letterlijk en figuurlijk. De schade is niet te doen, de bezorgdheid dat mensen van het station niet meer thuis komen slaat ook toe en de scholieren blijven natuurlijk mopperen op het feit dat wij naar school moesten fietsen. Het viel mij trouwens wel op hoeveel ouders hun pubers, met liefde en de auto, nar school brachten. Er stonden immens lange files, alleen al voor school… moet je je voorstellen wat er zich in de rest van het land afspeelde op de wegen. Maar NS heeft dan wel weer geregeld dat wachtende treinreizigers GRATIS eten en drinken krijgen. Dat is dan wel weer tof, toch?!

Verder moeten we misschien iets beter bereid zijn op dit soort weer, misschien een stappen plan voor wat je moet doen. Net zoals bij een orkaan, waarbij de eerste regel is: BLIJF THUIS, GA NIET NAAR SCHOOL. Haha, even zonder dollen nu, het kan wel handig zijn. Dan verkeerd niet iedereen gelijk in een paniek/schok aanval.

Voor nu hoop ik dat, als je nog op station staat, je straks warm en knus thuis zit! En ga volgende keer met code rood NIET naar buiten.  

Dikke warme knuffels, Prep 🙂  

 

    

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X