Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Stage…. je moet het maar kunnen

Blog

Blog PreppyWriter: Stage…. je moet het maar kunnen

Een week zoals alle anderen, maar toch net iets anders. De meeste hebben het wel eens gedaan en ik nu dus ook! Afgelopen week heb ik stage gelopen bij…. jawel ‘T Smausje, helaas voor jullie (en voor mij) ben ik er nu niet meer dus zien zullen jullie mij ook niet. ‘T Smausje is een dagbesteding voor mensen met een beperking en een super schattig snoepwinkeltje, waar je gewoon geweest moet zijn.

Mijn stage week is goed verlopen en is mij fantastisch bevallen! Al was het zoeken naar de stage plek een regelrechte ramp…! Ik had een goede stage plek en keek er erg naar uit, want ja je moet er zelf iets leuks van maken. Vervolgens kreeg ik een week van tevoren te horen, dat ik daar toch geen stage kon lopen en moest ik dus als een kip zonder kop een nieuwe plek gaan zoeken. Drie bakkers, twee apotheken en een parfumerie verder heb ik dan ook eindelijk mijn stage plek geregeld.

Toevallig dat mijn stage plek vol snoep en suikergoed zat, want er bestaan naast koekiemonsters ook snoepmonsters… en laat ik nou net het grootste snoepjesmonster van heel de wereld zijn. Zonder gein! Ik moest mijzelf met kettingen aan de kassa vastpinnen, omdat mijn suikerhartje veel te hard tekeer ging. Zelfs met die kettingen om heb ik het niet kunnen tegen houden, maar één ding is zeker…aan mij hebben ze goed verdiend.

Eerlijk is eerlijk, aan dit grote voordeel van een week geen school zit ook het nadeel stageverslag aan vast. En man, wat heb ik daar helemaal geen zin in, ondanks dat ik wel een beetje (rampzalig) goed kan schrijven. Het stage lopen is vele malen leuker! Maar het is ook zenuwslopend, want je mentor moet natuurlijk om een hoek komen kijken of je het wel goed doet en ja dat gebeurd altijd op het slechtste moment… wanneer je snoep aan het inpakken bent waar je zonder enige twijfel de mist mee in gaat.

Mensen de moraal van dit verhaal… uhh van mijn blog is dat je gewoon kneiterhard je best moet doen en er het leukste van moet maken. Aangezien je werk en stage super leuk kunnen zijn als je het zelf leuk maakt. Je moet overigens echt zorgen dat je bij Kattukers zit, want man wat heb ik gelachen daar… dat allemaal te danken aan de Kattukse wijven en Douwe Bob.

Dikke Knuffels Prep 🙂

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X