Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: Samenwerken… liever niet

Blog

Blog PreppyWriter: Samenwerken… liever niet

Goedenavond beste mensen, jullie weten nu onderhand wel dat ik schrijf over puber shit enz. en dat bijna elke puber dat meemaakt. Vandaar ook dit onderwerp, want dit “samenwerken” is toch wel iets waar wij veelvoudig mee te maken hebben/krijgen.

Ik hoorde het mijn docent al zeggen ‘Lieve jongens en meisjes’, daar ging alles dus al de mist in! Ze vervolgde met haar Uber coole PowerPoint: ‘Komend jaar gaan jullie in groepjes een werkstuk maken’.  En dat ene woord SAMEN deed het m. Iedereen leek een stuk geïnteresseerder, wat vooral kwam omdat vrienden elkaar enthousiast zaten te wenken om samen te werken. Of course, op die momenten denk je niet echt aan dat samenwerk gedoe, want tja dat komt later wel. Maar dan het moment van de harde waarheid – trommel geroffel mensen – het gaan samenwerken met elkaar!

Laten we het een beetje netjes houden, er is (bijna) altijd iemand de lul. Die gene moet heul veel doen en is de enige die er echt iets voor wilt doen.

Ik moet eerlijk toegeven, ik hou ook niet zo van samenwerken en dan niet alleen om bovenstaande redenen, nee ook om het feit dat ik een ‘groot’ project liever zelf op mijn eigen manier wil doen. Geen gemopper, ruzie of gezeik. Gewoon dit, dat, zus, zo en voilà… klaar! En toch doen ze die projecten voor samen.

Toch snap ik wel waarom we dat moeten doen. Zodra je samen moet werken in een school project, leer je gelijk hoe je bijv. later met collega’s samen moet werken en hoe je je krachten kan bundelen. Maar lieve mensen – vooral docenten – ik maak later mijn eigen tijdschrift, of nou ja dat hoop ik, en dan heb ik niet heel veel aan mijn samenwerk skills, want ik ben dan eigen baas en zeg dus tegen mensen wat ze moeten doen. Ik hoor het sommige al zeggen : ‘dan heb je toch ook die samenwerk skills nodig, om samen dat tijdschrift te maken etc.’. Ja dat is wel waar… alleen heeft dat volgens mij ook te maken met een beetje sociale krachten en omgang met mensen, geloof me ik wil namelijk geen baas worden die iedereen om de haverklap ontslaat, dat slaat nergens op.

Dus mijn mening over samenwerken… liever niet!

Dikke knuffels en succes met samenwerken, Prep 🙂

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X